www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Software > HomeSeer and Google Home

HomeSeer and Google Home Discussions related to using HomeSeer with the Google Home device

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 28th, 2017, 08:31 AM
abwyatt's Avatar
abwyatt abwyatt is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: May 2016
Location: Ho Chi Minh City, Vietnam
Posts: 206
Google Home not working

Is anyone else having problems with GH link to HS?

MyHS seems to be accessible, but GH voice control has all of a sudden stopped working on all 4 of my MyHS accounts. Checked with a friend and he is also having the same problem.

Could be a problem on Google's end as there also seems to be a problem with GH voice training not working.
__________________
Intel NUC 7i5bnh/Kingmax 8GB/Transcend 32GB SSD | Lubuntu 16.04.3 64bit | Mono 5.8.0.108
HomeTroller SEL (Backup HomeSeer) | Lubuntu 16.04.3 64bit | Mono 5.8.0.108
HomeSeer: HS3 Standard, 3.0.0.418 | HSTouch enabled
Plugins: Z-Wave, CM15A, BLBackup, BLLAN, PHLocation, SDJ-Health, UltraLog3, EasyTrigger, Jon00VDGraphing, Jon00PluginSetV2, drhsEventEnabler, BLPlex, Chromecast, Device History
Smart Speakers: 2 X Google Home; 2 X Google Home Mini
Chromecasts: 4 X Chromecast 2
CCTV: Xeoma
Reply With Quote
  #2  
Old November 28th, 2017, 08:57 AM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,971
We've had several users having issues with their Google Home device needing to be hard reset to start working again.
__________________
-Rupp
Reply With Quote
  #3  
Old November 28th, 2017, 09:02 AM
abwyatt's Avatar
abwyatt abwyatt is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: May 2016
Location: Ho Chi Minh City, Vietnam
Posts: 206
Wow, hard reset all 4 of my speakers? And relink all 4 users?

It's not the GH app is it? Was contemplating deleting app data as well.
Reply With Quote
  #4  
Old November 28th, 2017, 12:49 PM
claude claude is offline
Seer Master
 
Join Date: Mar 2002
Location: Montréal, Qc. Canada
Posts: 967
Quote:
Originally Posted by abwyatt View Post
Wow, hard reset all 4 of my speakers? And relink all 4 users?

It's not the GH app is it? Was contemplating deleting app data as well.
Still working ok for me.
Reply With Quote
  #5  
Old January 4th, 2018, 03:33 PM
terp2max terp2max is offline
Viewer
 
Join Date: Sep 2017
Location: NORTH CAROLINA
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by abwyatt View Post
Wow, hard reset all 4 of my speakers? And relink all 4 users?

It's not the GH app is it? Was contemplating deleting app data as well.
I was having a similar problem. I had Google Home executing HS commands just fine and then it just stopped working one day. The strange thing was that Google Assistant on my android phone still executed the HS commands. In hindsight that should've clued me into focusing on the GH device itself.

I set up a Home Mini today and it executed HS commands as soon as I got it configured OOTB. Saying, "Turn on the table lamp" to the Mini worked right away. I walked into the kitchen and said the same thing to the original GH and it said, "Sorry, I'm not sure how to help with that."

That led me to do a factory reset on the original GH, which cured the problem right away. I didn't have to change anything in my Google Home account or HS.
Reply With Quote
  #6  
Old January 4th, 2018, 07:27 PM
Rupp's Avatar
Rupp Rupp is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: Huntsville, Al. USA
Posts: 36,971
Quote:
Originally Posted by terp2max View Post
I was having a similar problem. I had Google Home executing HS commands just fine and then it just stopped working one day. The strange thing was that Google Assistant on my android phone still executed the HS commands. In hindsight that should've clued me into focusing on the GH device itself.

I set up a Home Mini today and it executed HS commands as soon as I got it configured OOTB. Saying, "Turn on the table lamp" to the Mini worked right away. I walked into the kitchen and said the same thing to the original GH and it said, "Sorry, I'm not sure how to help with that."

That led me to do a factory reset on the original GH, which cured the problem right away. I didn't have to change anything in my Google Home account or HS.
We are receiving many support requests on this issue and in nearly all cases the factory reset solves the issue. There must be a firmware issue affecting certain units.
Reply With Quote
  #7  
Old January 4th, 2018, 08:14 PM
langenet's Avatar
langenet langenet is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2003
Location: Ottawa, Ontario, Canada
Posts: 2,555
Sorry for what seems like a dumb question, but does GH run events as well like echo?

While I have a couple of dots, my buddy got a GH for a Christmas gift and I was surprised at the sound of that thing playing music. Has me wonder if I should get one...

Robert
__________________
HS3PRO 3.0.0.318 as a Fire Daemon service, Windows 2016 Server Std Intel Core i5 PC HTPC Slim SFF 4GB, 120GB SSD drive, WLG800, RFXCom, TI103,NetCam, UltraNetcam3, BLBackup, CurrentCost 3P Rain8Net, MCsSprinker, HSTouch, Ademco Security plugin/AD2USB, various Oregon Scientific temp/humidity sensors, Z-Net, Zsmoke, Aeron Labs micro switches, Amazon Echo Dot, WS+, WD+ ... on and on.
Reply With Quote
  #8  
Old January 4th, 2018, 09:45 PM
claude claude is offline
Seer Master
 
Join Date: Mar 2002
Location: Montréal, Qc. Canada
Posts: 967
Cool

I've been watching the Alexa/Google Home evolution for a while and I decided to go GH.

The value of a smart speaker is two fold: integration with smart devices and ability to respond to queries.

The GH is lagging behind the Amazon thing in terms of integration with smart devices but catching up. As far as the ability to answer queries, I think this has been Google's turf for a while and I don't see Amazon catching up anytime soon: it's not its core business.

I had a Google Home device and got a Mini for Christmas. The Mini's audio quality is not a the level of an AV system, but I was surprised at how loud and clear it could get.

Just saying, not trying to sway, but keep an eye out for GH...
Reply With Quote
  #9  
Old January 8th, 2018, 09:45 AM
TeleFragger's Avatar
TeleFragger TeleFragger is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2004
Location: Williamstown, NJ
Posts: 4,768
Quote:
Originally Posted by claude View Post
I've been watching the Alexa/Google Home evolution for a while and I decided to go GH.

The value of a smart speaker is two fold: integration with smart devices and ability to respond to queries.

The GH is lagging behind the Amazon thing in terms of integration with smart devices but catching up. As far as the ability to answer queries, I think this has been Google's turf for a while and I don't see Amazon catching up anytime soon: it's not its core business.

I had a Google Home device and got a Mini for Christmas. The Mini's audio quality is not a the level of an AV system, but I was surprised at how loud and clear it could get.

Just saying, not trying to sway, but keep an eye out for GH...

mine is still working as well....

google home in kitchen
google mini in master bedroom

so far my thoughts (don't have an alexa)

Google Home and Google Mini
pro:
* sounds great
* mic is super sensitive
* integration into HS has been super easy
* send from note 8 easily
* created a huge WAF and KID interaction
* now can have family turn lights on/off - holiday inside lights
con:
* haven't found one

I am glad I told the wife I wanted to go the "Google" route as a friend has the Amazon Echo and while they love theirs, Google is hitting it home in my house. I searched and searched and I too saw that the Amazon is ahead... for now.. Google is closing in bigtime.
a guy at work has the Samsung Smart Hub and using Alexa and he is intrigued (I'm trying to convince him on the homeseer venture!!!)
__________________
HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.368

Plugins - BLLAN 2.0.38.0 | BLRF 2.0.93.0 | Concord 4 3.1.13.8 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.150

Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface
Reply With Quote
  #10  
Old January 10th, 2018, 03:44 AM
monica monica is offline
Viewer
 
Join Date: Jan 2018
Location: USA
Posts: 2
Try this troubleshooting steps https://www.indabaa.com/google-home-not-responding/ and check as 1st solution it worked for me.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HomeSeer is now available under Home Control in the Google Home App! rjh HomeSeer and Google Home 244 February 6th, 2018 12:05 PM
Home Control and Multiuser Google Home/Assistant abwyatt HomeSeer and Google Home 6 November 17th, 2017 09:54 AM
Google Home/Google Assistant adanchenko Alexa (3P) 2 July 31st, 2017 05:19 PM
Amazon Echo, Google Home, Apple Home Kit and Speaker Client Timon HomeSeer Amazon Echo Connected Home API 2 May 23rd, 2017 04:56 AM
Google Home... TechHA General Home Automation Hardware Discussion 3 October 6th, 2016 06:25 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:05 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC