www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Media Plug-ins > Media Discussion > SqueezeBox Plug-In (3P)

SqueezeBox Plug-In (3P) Discussion area for the SqueezeBox plug-in by PCP.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #41  
Old February 10th, 2016, 11:29 PM
rhardcore rhardcore is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2015
Location: VA
Posts: 160
So I just tried again. BTW, I've serialized the name of my HS3 server and LMS instance. They both still have the same name; which is now HS311441. Here is the log activity for the latest attempt. I never saw any updates to the player area. It just keeps playing the song I've told it to.

Feb-10 22:31:52 SqueezeBox Debug Exiting speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:52 SqueezeBox Debug Exiting SpeakOutNextInQueue. New status: stopped. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:52 SqueezeBox Debug StopSpeechTimer.
Feb-10 22:31:52 SqueezeBox Debug Entering DisableSpeaking
Feb-10 22:31:52 SqueezeBox Debug SpeakOutNextInQueue - Stopped.
Feb-10 22:31:52 SqueezeBox Debug Entering SpeakOutNextInQueue. Status: stopping. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:52 SqueezeBox Debug Entering speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Exiting speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Exiting SpeakOutNextInQueue. New status: stopping. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug StartSpeechTimer. Duration: 0:1:0 (1000)
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug SpeakOutNextInQueue - Stopping.
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug SpeakOutNextInQueue - Deleting TTS URLs.
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering SpeakOutNextInQueue. Status: started. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Exiting speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Exiting SpeakOutNextInQueue. New status: started. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug StartSpeechTimer. Duration: 0:0:5 (5)
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering SpeakProxyUpdateDevices
Feb-10 22:31:51 TTS Speak: (HS311441:livingroom):hello, New Test for Al
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug SpeakOutNextInQueue - No LMS player as Client Speaker.
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug SpeakOutNextInQueue - Added URLs:
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug SpeakOutNextInQueue - SpeakProxy. Remaining Queue Length: 0 SpeakerClient: HS311441 Host: HS311441:livingroom Text: hello, New Test for Al
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering SpeakOutNextInQueue. Status: starting. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Exiting speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Exiting SpeakOutNextInQueue. New status: starting. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug StartSpeechTimer. Duration: 0:0:8 (8)
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering EnableSpeaking, Client: HS311441:livingroom
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug SpeakOutNextInQueue - Starting. Queue Length: 1 SpeechAudioEnabled: False SpeakerClient: HS311441 Speak Host: HS311441:livingroom
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering SpeakOutNextInQueue. Status: stopped. PendingSpeechTrackEnd: False
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering speechTimer_Elapsed
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Exiting SpeakIn. Queue Length: 1
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug StartSpeechTimer. Duration: 0:0:4 (4)
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering SpeakProxyUpdateDevices
Feb-10 22:31:51 SqueezeBox Debug Entering SpeakIn host: HS311441:livingroom, device: 100, Text: hello, New Test for Al , Enabled: True
Feb-10 22:31:51 System Control Panel Immediate Script: &hs.Speak "hello, New Test for Al", False, "HS311441:livingroom"
Reply With Quote
  #42  
Old February 10th, 2016, 11:31 PM
rhardcore rhardcore is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2015
Location: VA
Posts: 160
No files are being created in the C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\Squeezebox directory.

They are again. I accidentally had the speak volume set to zero. Everything else is the same, as the original posts, though.

Last edited by rhardcore; February 10th, 2016 at 11:59 PM.
Reply With Quote
  #43  
Old February 10th, 2016, 11:31 PM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,982
It is supposed to work that way but it doesn't. It will create the speech file and if you take the url that gets created in the LMS server and put it into a web browser it plays just fine. But it does not play thru the player.
Reply With Quote
  #44  
Old February 10th, 2016, 11:32 PM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,982
Quote:
Originally Posted by rhardcore View Post
No files are being created in the C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\Squeezebox directory

Look in the media folder. I think they get put there. I will try to mess with this tonight too.
Reply With Quote
  #45  
Old February 11th, 2016, 12:03 AM
rhardcore rhardcore is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2015
Location: VA
Posts: 160
Here are the files that are being created by my system. mediaFiles.zip It looks like my instance of LMS is not configured to play wav files, but it plays mp3's just fine. It just won't play them when told to play them by the LMS server. Maybe I should just make a video of what I am seeing?

mp3 plays fine to the clients if I drop it into the LMS media folder. It does not play fine if told to stream it from the web URL of the SB PI.

edit: LMS plays some .wav files just fine, including this very hifi version of a Muse song, linked for troubleshooting purposes. It doesn't play the wav files being created by this PI, though.

https://drive.google.com/file/d/0B6b...ew?usp=sharing
Reply With Quote
  #46  
Old February 13th, 2016, 01:33 PM
pcp pcp is offline
Super Seer
 
Join Date: Jan 2006
Location: MA
Posts: 1,649
Thanks for posting the media files. Will look at them.
Reply With Quote
  #47  
Old February 17th, 2016, 08:10 AM
pcp pcp is offline
Super Seer
 
Join Date: Jan 2006
Location: MA
Posts: 1,649
I was able to play the mp3 file (via the url from hs3). I did not try the wav file as i am sure my lms has not been setup for wav file types nor transcoding to mp3 when streaming (requires installation of lame in lms if i recall)


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #48  
Old February 17th, 2016, 10:38 PM
rhardcore rhardcore is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2015
Location: VA
Posts: 160
Quote:
Originally Posted by pcp View Post
I was able to play the mp3 file (via the url from hs3). I did not try the wav file as i am sure my lms has not been setup for wav file types nor transcoding to mp3 when streaming (requires installation of lame in lms if i recall)


Sent from my iPad using Tapatalk
This is really interesting. What values to you think need to be changed in LMS to support the TuneIn URL streaming of the MP3 files being created? I presume you tested in the LMS server via the TuneIn option. My LMS is still pretty stock, but I can try any changes you recommend and report back.
Reply With Quote
  #49  
Old April 7th, 2016, 06:18 PM
rhardcore rhardcore is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2015
Location: VA
Posts: 160
So, do you give up? If so, I'd like a refund for my purchase.

Thank you,
Raymond
Reply With Quote
  #50  
Old April 8th, 2016, 11:51 AM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,982
I am curious as well as I have been waiting for this. Also it seems the latest plugin has to be bounced frequently to maintain connection to LMS.
Reply With Quote
  #51  
Old April 8th, 2016, 12:06 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is online now
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 6,005
Quote:
Originally Posted by waynehead99 View Post
Also it seems the latest plugin has to be bounced frequently to maintain connection to LMS.
I haven't seen this issue. What errors are you seeing related to that?

Cheers
Al
__________________
HS3Pro 3.0.0.318 on Jetway JBC501F9Q-Q87-B i7 8GB 1874 Devices, 955 Events, 28 Plugins
Z-Wave 3.0.1.131 Z-Net 105 nodes:Leviton Vizia,Kwikset,FortrezZ Valve/Sensors,Everspring Sensors/Modules/Outlets,CT30 Stats,MIMOLites,Aeotec Smart Switches
RFXCom W800,RFXrec433,RFXtrx433|APCUPSD|Pushover|Squeezebox|weatherXML|HS Phone W2C|APCUPSD|UltraLog
UltraGCIR GC-100|UltraNetcam|UltraPioneer|Ultra1Wire|DSC PC1832|BLLED|BLTVGuide|ImperiHome|jon00 Utilities|MySensors

PHLocation|X10 CM11A IOLinc,etc
Reply With Quote
  #52  
Old April 8th, 2016, 12:07 PM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,982
Quote:
Originally Posted by sparkman View Post
I haven't seen this issue. What errors are you seeing related to that?

Cheers
Al
Not seeing any errors, but notice my HSTouch screens don't update and my russound panels stop displaying info until this plugin is bounced.

If the PI Developer is around, I can look into it deeper to help them out.
Reply With Quote
  #53  
Old April 8th, 2016, 03:28 PM
pcp pcp is offline
Super Seer
 
Join Date: Jan 2006
Location: MA
Posts: 1,649
I (plugin developer) am around. I have been trying to reproduce it without success a few weeks ago. Since i have been extremely busy with work and right now traveling internationally. If had a reproducible case or even a hint of what the issue is, i would certainly fix it. I will look at it again maybe in a week when i plan to work on a few enhancements to the plugin.


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #54  
Old September 6th, 2016, 09:10 PM
Tfernandezw Tfernandezw is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2016
Location: Ct
Posts: 92
Ok, so I was following this thread for a while, specifically because I had close to near the same problem. I am hoping you may have the same issue as me, I too has a Hometroller. Under status, make sure HS3 Dev. is checked. Dev is not developer mode, its DEVICE! This may be completely off, but it worked for me and hopefully it works for you. I know the frustration of spending hours clicking a test speech event and nothing coming out.
Reply With Quote
  #55  
Old October 10th, 2016, 02:10 PM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,982
Reviving this again as I am still not able to get this to work. I see the player updated with the URL where the file is stored and I don't see any errors in the logs (I do see the audio being sent), but the player never plays the file. It does pause the music, silence, and plays the music again. Other clients speak the test TTS too.

I am using squeezelite on a Pi for a client if that makes a difference.

Code:
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Exiting speechTimer_Elapsed 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Exiting SpeakOutNextInQueue. New status: started. PendingSpeechTrackEnd: True 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
StartSpeechTimer. Duration: 1:1:601 (61601) 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering SpeakProxyUpdateDevices 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
TTS 
Speak: (LMS:SqueezeLite):Test 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
SpeakOutNextInQueue - Started Speech: b8:27:eb:6d:9a:fb playlist index 1 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox (Player_b827eb6d9afb) Debug 
SqueezeLite - SpeakerClientSpeakStart. Play index: 1 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
SpeakToFile(). Call Duration=00:00:00.1562487 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
SpeakToFile mp3 start. cmd: C:\Program Files\HomeSeer HS3\lame.exe args: --silent "C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\SqueezeBox\SpeakIn_5.wav" "C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\SqueezeBox\SpeakIn_5.mp3" 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
SpeakToFile. WAV: C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\SqueezeBox\SpeakIn_5.wav MP3: C:\Program Files\HomeSeer HS3\html\SqueezeBox\SpeakIn_5.mp3 Text: Test IsFile: False FileExists: False 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
SpeakOutNextInQueue - Added URLs: b8:27:eb:6d:9a:fb playlist add http://10.0.254.205/SqueezeBox/SpeakIn_5.mp3 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox (Player_b827eb6d9afb) Debug 
SqueezeLite - SpeakerClientSpeakAddURL. URL: http://10.0.254.205/SqueezeBox/SpeakIn_5.mp3 Play index: 1 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
SpeakOutNextInQueue - SpeakProxy. Remaining Queue Length: 0 SpeakerClient: LMS Host: LMS:SqueezeLite Text: Test 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering SpeakOutNextInQueue. Status: starting. PendingSpeechTrackEnd: False 
Oct-10 12:34:56 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering speechTimer_Elapsed 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Exiting speechTimer_Elapsed 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Exiting SpeakOutNextInQueue. New status: starting. PendingSpeechTrackEnd: False 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
StartSpeechTimer. Duration: 0:1:0 (1000) 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox (Player_b827eb6d9afb) Debug 
SqueezeLite - SpeakerClientEnable. speakVolume: 100 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering EnableSpeaking, Client: LMS:SqueezeLite 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
SpeakOutNextInQueue - Starting. Queue Length: 1 SpeechAudioEnabled: False SpeakerClient: LMS Speak Host: LMS:SqueezeLite 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering SpeakOutNextInQueue. Status: stopped. PendingSpeechTrackEnd: False 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering speechTimer_Elapsed 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Exiting SpeakIn. Queue Length: 1 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
StartSpeechTimer. Duration: 0:0:4 (4) 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering SpeakProxyUpdateDevices 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
SqueezeBox Debug 
Entering SpeakIn host: LMS:SqueezeLite, device: 0, Text: Test , Enabled: True 
Oct-10 12:34:55 PM 
* 
Event 
Event Trigger "Admin Events LMS Test"
Reply With Quote
  #56  
Old October 19th, 2016, 10:35 AM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,982
PCP, are you still supporting this plugin?
Reply With Quote
  #57  
Old October 23rd, 2016, 11:18 AM
pcp pcp is offline
Super Seer
 
Join Date: Jan 2006
Location: MA
Posts: 1,649
Yes I am. I am not using any PI and haven't been able to reproduce this.
Reply With Quote
  #58  
Old October 23rd, 2016, 11:54 AM
waynehead99 waynehead99 is offline
Super Seer
 
Join Date: May 2015
Location: Colorado
Posts: 1,982
Quote:
Originally Posted by pcp View Post
Yes I am. I am not using any PI and haven't been able to reproduce this.


Ok. Maybe get a Pi and try? Clearly I am not the only one that paid for this plugin and have a bug, unless you are taking the stance that nothing is wrong?
Reply With Quote
  #59  
Old October 28th, 2016, 03:50 PM
Tfernandezw Tfernandezw is offline
Seer Plus
 
Join Date: Jan 2016
Location: Ct
Posts: 92
I use on a Pi and it works, however I use a PiCorePlayer to run Squeezebox on a Pi 3. Try out PiCore, I like it because it doesn't require any head and is super light. It can do most DAC's and never has crashed.
Reply With Quote
  #60  
Old October 29th, 2016, 05:01 PM
JOHNKREU JOHNKREU is offline
Viewer
 
Join Date: Oct 2007
Location: France
Posts: 2
solution for TTS ?

I use four PI3 with Max2play solution. I had exactly the same problem, the music playback was normal on each squeezelite but no TTS. I use HifiBerry amp+ sound cards on each PI to connect wired speakers. I tried to change the output sound of PI3 and it worked for TTS (PI headphone out or bluetooth). Today, I used these settings and it works for TTS on my sound cards that accept MP3 only 44.1 or 48 Hz.

Speaker Client LMS
TTS as MP3
TTS MP3 Lame options --resample 44.1 -b 160
TTS Voice Microsoft Hortense Desktop - French
TTS Additional Speech Duration 1000 Milliseconds
Delay Before Speaking 0 Hours 0 Minutes 2 Seconds
Delay After Speaking 0 Hours 0 Minutes 3 Seconds

I have other problems but I'll post later. PCP, I think you should acquire a PI with this sound card to test your plugin because it's a great solution for multiroom low cost with proper quality.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SqueezeBox plugin V3.x for HS3 pcp SqueezeBox Plug-In (3P) 171 August 10th, 2017 07:41 AM
Squeezebox plug-in for HS2 won't work risquare SqueezeBox Plug-In (3P) 1 November 27th, 2014 07:47 AM
SqueezeBox plugin V2.1.0 beta pcp SqueezeBox Plug-In (3P) 138 January 30th, 2013 08:39 AM
SqueezeBox plugin V1.6.0 beta 1 available pcp SqueezeBox Plug-In (3P) 3 February 24th, 2009 11:18 PM
HS Touch Samples that Work with SqueezeBox Player/Rxr smilligan SqueezeBox Plug-In (3P) 3 February 9th, 2009 08:46 AM


All times are GMT -4. The time now is 01:16 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC