www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Wireless Receiver & Transceiver Plug-ins > Wireless Receiver & Transceiver Discussion > RFXCOM Plug-In (3P)

RFXCOM Plug-In (3P) Discussion area for the RFXCOM 3rd party plug-in.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 10th, 2018, 05:14 PM
wadesready wadesready is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2017
Location: cabo rojo puerto rico
Posts: 288
rfxcom and DS10A

Do the Powerhouse x10 DS10A door sensors work with the rfxcom plugin? or do I just have a bad sensor?


The plugin does not see it at all.
Reply With Quote
  #2  
Old June 10th, 2018, 05:42 PM
b_weijenberg b_weijenberg is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2003
Location: Netherlands
Posts: 2,918
Yes the plugin supports this sensor .
Which receiver do you use?
Reply With Quote
  #3  
Old June 11th, 2018, 03:37 AM
b_weijenberg b_weijenberg is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2003
Location: Netherlands
Posts: 2,918
I suppose you have a W800.
Did you enable the X10 and 32bit selection on the RFXCOM - Receiver configuration page?

Enable debug level 2 for the receivers on the RFXCOM - General config page. Check the HS log if something is received.
Reply With Quote
  #4  
Old June 11th, 2018, 06:10 AM
wadesready wadesready is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2017
Location: cabo rojo puerto rico
Posts: 288
Quote:
Originally Posted by b_weijenberg View Post
I suppose you have a W800.
Did you enable the X10 and 32bit selection on the RFXCOM - Receiver configuration page?

Enable debug level 2 for the receivers on the RFXCOM - General config page. Check the HS log if something is received.



I have the 433trx, I have x10 enabled in the trx manager but I don't see anything there either. I had trouble even getting the light to come on when I first put in the batteries, so maybe it is a bad device. after taking the batteries out and putting different batteries in several times it finally started lighting up.
Reply With Quote
  #5  
Old June 11th, 2018, 06:52 AM
b_weijenberg b_weijenberg is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2003
Location: Netherlands
Posts: 2,918
The RFXtrx433E operates at 433MHz while US X10 sensors like the DS10A operate at 310MHZ!!!
Best is to use the W800RF32A receiver for US X10 sensors and configure this in the RFXCOM plugin as 32bit receiver.
Reply With Quote
  #6  
Old June 11th, 2018, 09:13 AM
wadesready wadesready is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2017
Location: cabo rojo puerto rico
Posts: 288
maybe I should read more ya think? hahaha thanks for the info!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
RFXCOM errors on a device code which isnt being used by RFXCOM Dup RFXCOM Plug-In (3P) 3 April 14th, 2011 08:42 PM
Reading RFXCOM.mdb Data Into RFXCharts Without RFXCOM Plug-In... Dave Haig RFXCOM Plug-In (3P) 6 February 1st, 2009 02:23 PM
ACRF/RFXCOM DS10A Log File graytech ACRF Processor (3P) 5 May 23rd, 2007 01:12 PM
DS10a & Elk-930 jrfuda W800 RF Receiver (3P) 5 August 3rd, 2005 08:43 AM
DS10A uses christopherhallowell HomeSeer General Discussion Area 8 July 28th, 2005 10:45 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:48 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC