www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Media Plug-ins > Media Discussion > PI-SonosController (3P)

PI-SonosController (3P) Discussion of Sonos Controller Plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old July 8th, 2017, 06:55 PM
jbbtex's Avatar
jbbtex jbbtex is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas
Posts: 434
Transport locked

I'm getting this error over and over in the HS log.
Code:
ERROR in GetQueueElement for zoneplayer = Emma with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied.
Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.1.108:1400/xml/ContentDirectory1.xml while preparing to send 
Action = Browse for URI = http://192.168.1.108:1400/MediaServer/ContentDirectory/Control and Request = Q:0 
BrowseDirectChildren * 0 1 with error = Unable to connect to the remote server
Any idea what the problem could be?
__________________
Brady
Reply With Quote
  #2  
Old July 8th, 2017, 07:16 PM
dcorsus dcorsus is offline
OverSeer
 
Join Date: Mar 2010
Location: California
Posts: 3,389
Quote:
Originally Posted by jbbtex View Post
I'm getting this error over and over in the HS log.
Code:
ERROR in GetQueueElement for zoneplayer = Emma with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied.
Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.1.108:1400/xml/ContentDirectory1.xml while preparing to send 
Action = Browse for URI = http://192.168.1.108:1400/MediaServer/ContentDirectory/Control and Request = Q:0 
BrowseDirectChildren * 0 1 with error = Unable to connect to the remote server
Any idea what the problem could be?
What are you trying to do with HSTouch? Browse content? The MediaAPI doesn't really work properly so I would turn the "support MediaAPI" in the config page off.

Dirk
Reply With Quote
  #3  
Old July 8th, 2017, 07:20 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is online now
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 5,189
Quote:
Originally Posted by jbbtex View Post
I'm getting this error over and over in the HS log.
Code:
ERROR in GetQueueElement for zoneplayer = Emma with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied.
Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.1.108:1400/xml/ContentDirectory1.xml while preparing to send 
Action = Browse for URI = http://192.168.1.108:1400/MediaServer/ContentDirectory/Control and Request = Q:0 
BrowseDirectChildren * 0 1 with error = Unable to connect to the remote server
Any idea what the problem could be?
How is your Sonos network configured? I will get that error frequently if even one is hardwired making it run on SonosNet. With all of my units straight WiFi the errors almost completely go away. I might see one a week. It has been this way since I switched to Sonos last year. It is also repeatable - it will immediately begin generating those errors and fail on TTS announcements if I connect a unit to copper and they will go away when I return it to WiFi.

You will also get similar errors if a unit defined in the plug-in is offline. Is Emma plugged in and working with the Sonos App?
__________________
Randy Prade
Aurora, CO
Prades.net

PHLocation - Pushover - EasyTrigger - WeatherXML - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino
Reply With Quote
  #4  
Old July 8th, 2017, 08:01 PM
jbbtex's Avatar
jbbtex jbbtex is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas
Posts: 434
I did have the Media API turned on. Turning it off but didn't seem to help.

All of my players are connected to copper and I have the wifi in each unit turned off.

I haven't had any issues until I moved this player to another room/different cat 5e. I'll try it on a different cat5e.

Thanks for the suggestions.
Reply With Quote
  #5  
Old July 8th, 2017, 09:31 PM
dcorsus dcorsus is offline
OverSeer
 
Join Date: Mar 2010
Location: California
Posts: 3,389
Quote:
Originally Posted by jbbtex View Post
I did have the Media API turned on. Turning it off but didn't seem to help.

All of my players are connected to copper and I have the wifi in each unit turned off.

I haven't had any issues until I moved this player to another room/different cat 5e. I'll try it on a different cat5e.

Thanks for the suggestions.
After turning the MediaAPI flag off, you need to restart HSTouch (or HS3 if you are currently experimenting with HS3 >v332). This is a function only used via MediaAPI calls.

Dirk
Reply With Quote
  #6  
Old July 8th, 2017, 10:06 PM
jbbtex's Avatar
jbbtex jbbtex is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2010
Location: Texas
Posts: 434
Quote:
Originally Posted by dcorsus View Post
After turning the MediaAPI flag off, you need to restart HSTouch (or HS3 if you are currently experimenting with HS3 >v332). This is a function only used via MediaAPI calls.

Dirk
OK. Thanks
Reply With Quote
  #7  
Old July 8th, 2017, 10:11 PM
Bob_Linux_User's Avatar
Bob_Linux_User Bob_Linux_User is online now
Seer Deluxe
 
Join Date: Feb 2014
Location: Fayetteville, TN
Posts: 452
I agree with Randy, about having Cat5 connected. I have reduced my SONOS errors by going to all WIFI, but they still occur as they did tonight while We were gone to a wedding. I also do not have the MediaAPI enabled.

Bob

Code:
Jul-08 18:41:34	 	Sonos Error	ERROR in GetSoftwareVersion for zoneplayer = TV Playbar_RR with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.1.4:1400/xml/DeviceProperties1.xml while sending Action = GetZoneInfo for URI = http://192.168.1.4:1400/DeviceProperties/Control and Request = UPNP Error = with error = The underlying connection was closed: The connection was closed unexpectedly.
Jul-08 18:41:14	 	Sonos Error	Error in Adding AlarmClock Control Call Back for zoneplayer = TV Playbar_RR. Error=Error in MyUPnPService.AddCallback while sending URL = http://192.168.1.4:1400/AlarmClock/Event to = http://192.168.1.4:1400/AlarmClock/Event with error = The underlying connection was closed: The connection was closed unexpectedly.
Jul-08 18:40:41	 	Sonos Error	Error in Adding DeviceProperties Call Back for zoneplayer = TV Playbar_RR. ErrorError in MyUPnPService.AddCallback while sending URL = http://192.168.1.4:1400/DeviceProperties/Event to = http://192.168.1.4:1400/DeviceProperties/Event with error = The underlying connection was closed: The connection was closed unexpectedly.
Jul-08 18:40:13	 	Sonos Error	ERROR in GetSoftwareVersion for zoneplayer = TV Playbar_RR with UPNP Error = Read only tag / Transport is locked / Access denied. Error = MyUPnPService.InvokeAction for ServiceID = http://192.168.1.4:1400/xml/DeviceProperties1.xml while sending Action = GetZoneInfo for URI = http://192.168.1.4:1400/DeviceProperties/Control and Request = UPNP Error = with error = The underlying connection was closed: The connection was closed unexpectedly.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Email Transport Sheriff HomeSeer General Discussion Area 21 December 28th, 2015 07:33 PM
Email Transport Sheriff Legacy Software (Older Versions) 0 July 5th, 2015 05:12 PM
Feature request: add transport & volume controls to UPnP master device mfisher PI-SonosController (3P) 7 April 23rd, 2012 02:04 AM
Sending email using SMTP: The transport failed to connect to the server. TimJo HomeSeer General Discussion Area 0 June 28th, 2008 12:53 PM
Locked out of HS/2 tmcgowan HS2 / HSPRO 16 December 17th, 2005 11:41 AM


All times are GMT -4. The time now is 06:33 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC