www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > User Interface Plug-ins > User Interface Discussion

User Interface Discussion User Interface Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #121  
Old February 11th, 2017, 04:10 AM
avargaskun's Avatar
avargaskun avargaskun is offline
Seer Plus
 
Join Date: Sep 2015
Location: Redmond, WA
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by levring View Post
Realized i got an error on while installing the HS3 server plugin.

Im running the Linux edition on a Raspberry

Code:
Initializing plug-in(1): HSBuddy Instance::System.TypeInitializationException: An exception was thrown by the type initializer for SQLite.SQLiteConnection ---> System.DllNotFoundException: e_sqlite3 at (wrapper managed-to-native) SQLitePCL.SQLite3Provider_e_sqlite3/NativeMethods:sqlite3_libversion_number () at SQLitePCL.SQLite3Provider_e_sqlite3.SQLitePCL.ISQLite3Provider.sqlite3_libversion_number () [0x00000] in :0 at SQLitePCL.raw.SetProvider (ISQLite3Provider imp) [0x00000] in :0 at SQLitePCL.Batteries_V2.Init () [0x00000] in :0 at SQLite.SQLiteConnection..cctor () [0x00000] in :0 --- End of inner exception stack trace --- at HSPI_HSBuddy.Data.Database..ctor () [0x00000] in :0 at HSPI_HSBuddy.Server..ctor () [0x00000] in :0 at HSPI_HSBuddy.HSPI.InitIO (System.String port) [0x00000] in :0
Is it a Windows only plugin?
It works on Linux too. I've only tested it on Ubuntu in a desktop though, I do not have a raspberri pi to test that scenario unfortunately.

I will PM you to see if we can figure it out.
Reply With Quote
  #122  
Old February 11th, 2017, 03:15 PM
Bestgear's Avatar
Bestgear Bestgear is offline
Super Seer
 
Join Date: Nov 2005
Location: Sunny Scotland
Posts: 1,536
Could you check the plugin zip please as its 2k in size for me and corrupt.

Thanks
__________________
---------------------------------------------------http://weather.penicuik.org
Reply With Quote
  #123  
Old February 15th, 2017, 09:03 PM
Jobee Jobee is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Apr 2016
Location: Texas
Posts: 412
License Error

I noticed I am getting the following error in the log every couple days:

Feb-14 09:50:01 Error (2) Unable to initialize interface HSBuddy :Either no license or trial has expired


Do I need to do something?

Michael
__________________
HS3Pro on Win2012R2
Aeotec, Cooper, Cree, GE/Jasco, Intermatic, LIFX, Fortrezz, OSRAM, RCS, Trane, Zooz
BLBackup, BLGData, BLRussound, BLSpeech, HSTouch, InvisaLink, HSBuddy, IFTTT, NetCAM, PHLocation, Pushover 3P, Random, UltraLighting3, weatherXML, ZigBee, Z-Wave
Reply With Quote
  #124  
Old February 16th, 2017, 05:19 AM
avargaskun's Avatar
avargaskun avargaskun is offline
Seer Plus
 
Join Date: Sep 2015
Location: Redmond, WA
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by Jobee View Post
I noticed I am getting the following error in the log every couple days:

Feb-14 09:50:01 Error (2) Unable to initialize interface HSBuddy :Either no license or trial has expired


Do I need to do something?

Michael
I just checked and I also see the error every 2-3 days. It may be something wrong in how it is configured in the HS3 updater. It's weird because it is configured as a Free plugin. I've reached out to the HS team to see if we can figure it out.

Thanks!
Reply With Quote
  #125  
Old February 16th, 2017, 06:13 AM
TechFan's Avatar
TechFan TechFan is offline
Seer Master
 
Join Date: Oct 2013
Location: WA
Posts: 944
Quote:
Originally Posted by avargaskun View Post
Yes. Just reached out to you on PM to follow up. Thx.
I would be interested in testing from my iOS devices as well, if you still have more room for beta testers.
Reply With Quote
  #126  
Old February 16th, 2017, 09:49 PM
avargaskun's Avatar
avargaskun avargaskun is offline
Seer Plus
 
Join Date: Sep 2015
Location: Redmond, WA
Posts: 116
Support for Raspberri Pi

Just wanted to drop a quick note: With debugging help from levring, a new version of the plugin which supports Raspberri Pi is now available (3.2.213.10)

In order to work, it will require that you have both of the following packages installed:

Code:
sudo apt-get install mono-devel
sudo apt-get install libsqlite3-0
If your Raspberri Pi is running out of space (the mono-devel package is quite large) you can try removing temporary .deb files from the cache:

Code:
sudo apt-get clean
Cheers!
Reply With Quote
  #127  
Old February 17th, 2017, 01:41 AM
TechFan's Avatar
TechFan TechFan is offline
Seer Master
 
Join Date: Oct 2013
Location: WA
Posts: 944
Perfect timing. . .lol. . .I am going to try it out on my Pi setup. Looks like I already have those installed. What symptoms would I have found if those had been missing?
Reply With Quote
  #128  
Old February 17th, 2017, 01:45 AM
avargaskun's Avatar
avargaskun avargaskun is offline
Seer Plus
 
Join Date: Sep 2015
Location: Redmond, WA
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by TechFan View Post
Perfect timing. . .lol. . .I am going to try it out on my Pi setup. Looks like I already have those installed. What symptoms would I have found if those had been missing?
Cool! Let me know how it goes. If you did not have either package, the plugin would likely fail to initialize and you would see an error with text including DllNotFoundException.
Reply With Quote
  #129  
Old February 17th, 2017, 03:06 AM
TechFan's Avatar
TechFan TechFan is offline
Seer Master
 
Join Date: Oct 2013
Location: WA
Posts: 944
Looks good! It is great to have a way to control HS on my iPhone again! HS3Touch is crashing on me at this point.

I like the favorites! I also like being able to search devices (can't mark devices as favorite from search list btw. . .have to open device details). . .any chance that search could work on events as well. . .I have a lot. If I choose to Hide (at least I assume that is the meaning of the eye button) from view. . .how do I find these hidden devices again later?

I like seeing the device history too. :-) I am not having this show up right away on a device I was testing. . .is there a certain amount of delay before it shows up (it seems so)? If devices are controlled by events or manually (or temperature changes), or is this specific to actions taken within HSBuddy? I choose to View more on the history of one of the devices, but the resulting screen didn't pull up the first time (waited 20 seconds). . .it came up the second time. Not sure if there is supposed to be an indicator anywhere showing it is still in progress/trying.

I like the way I can switch back and forth and immediately can use the active screen. :-)

I thought I had read somewhere that I could see the server logs as well. . .I am not seeing that option?

The first time I tried to collapse all event categories, it wouldn't let me expand an individual category. . .kept closing back up. Eventually it started behaving.

Also, for some reason, every time I click the back arrow from a device details screen, it returns, then also slides the HSBuddy menu over as well (no swipe performed). I would guess that it is detecting the menu button underneath it still. Also, when I click clear on search, it dismisses the keyboard as well, so you have to click again in the search box to do a new search.

So, I set this up first on my iPhone, so the screen isn't big. . .so when it comes to devices with more than just On/Off controls, the way they all get collapsed on each other makes the choices hard to read/select. I don't know if the control section can expand. . .instead of staying just one row big (text also doesn't stay in boxes)? I have a virtual device that will have 30+ control options (alarm clock). . .it is near impossible to read the options. . .similar issue which status messages that are more than the 15-20 characters that fit. . .it would be nice to be able to still see the rest of the message somehow (wrap or click to see complete details).

So, I tried using the checkmark (I assume this is used to multiselect items), but I can't tell which items are selected. . .it appears I just favorited basically every device. . .

Btw, would it be possible to save a different username/password for MyHS connection and direct? I usually use a different username for direct connections. . .

Considering the other use cases I used HS3Touch for. . .a locked down view for my kid's tablets. . .I would accomplish this by publishing a custom view. . .I assume that I would need to actually start assigning permissions to devices for their logins to get only certain devices. . .Unfortunately, with that method, I can't think of how I would give them read-only/view access to some of the devices and control to others. . .

All in all, I can get to what I usually need! Thank you! :-) I haven't implemented my cameras yet so I didn't test that. . .I did notice that I can't control the HVAC heat/cool setpoint devices, but I getting the rest is great at this point. It does take a while to load up (seems like the first time it was faster), but that is probably because of all the data it has cached now. It is nice that when it comes up, it is ready to be used.

Thanks again!

Let me know if there is anything specific you want/need tested.
Reply With Quote
  #130  
Old February 17th, 2017, 03:09 AM
TechFan's Avatar
TechFan TechFan is offline
Seer Master
 
Join Date: Oct 2013
Location: WA
Posts: 944
I don't have many dimmers, but I just tried one. Am I supposed to be able to control them?
Reply With Quote
  #131  
Old February 17th, 2017, 03:15 AM
TechFan's Avatar
TechFan TechFan is offline
Seer Master
 
Join Date: Oct 2013
Location: WA
Posts: 944
Quote:
Originally Posted by TechFan View Post
I thought I had read somewhere that I could see the server logs as well. . .I am not seeing that option?
Found the log. . .missed the buttons at the bottom of the screen.
Reply With Quote
  #132  
Old February 17th, 2017, 02:29 PM
TeleFragger's Avatar
TeleFragger TeleFragger is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2004
Location: Williamstown, NJ
Posts: 4,794
forgive the n00bness....
cameras... is it only still shots or can it be live feed? I have a samsung dvr setup with 4 cameras (non ip)... can this be shown from within?
__________________
HW - i5 4570T @2.9ghz runs @11w | 8gb ram | 128gb ssd OS - Win10 x64

HS - HS3 Pro Edition 3.0.0.435

Plugins - BLRF 2.0.94.0 | Concord 4 3.1.13.10 | HSBuddy 3.9.605.5 | HSTouch Server 3.0.0.68 | RFXCOM 30.0.0.36 | X10 3.0.0.36 | Z-Wave 3.0.1.190

Hardware - EdgePort/4 DB9 Serial | RFXCOM 433MHz USB Transceiver | Superbus 2000 for Concord 4 | TI103 X-10 Interface | WGL Designs W800 RF | Z-Net Z-Wave Interface
Reply With Quote
  #133  
Old February 17th, 2017, 03:13 PM
TeleFragger's Avatar
TeleFragger TeleFragger is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2004
Location: Williamstown, NJ
Posts: 4,794
Installed but wont enable...
Attached Images
 
Reply With Quote
  #134  
Old February 17th, 2017, 11:57 PM
avargaskun's Avatar
avargaskun avargaskun is offline
Seer Plus
 
Join Date: Sep 2015
Location: Redmond, WA
Posts: 116
Quote:
Originally Posted by TeleFragger View Post
Installed but wont enable...
Reaching out via PM to sort this out.
Reply With Quote
  #135  
Old February 18th, 2017, 01:53 PM
lj502 lj502 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sugar Land, Texas
Posts: 300
Noticed something this morning, the device control page for a zwave dimmer vs an x10 dimmer is differant, the on/off buttons are reversed from one another and is kinda confusing.
john
Reply With Quote
  #136  
Old February 18th, 2017, 02:18 PM
lj502 lj502 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sugar Land, Texas
Posts: 300
took a couple screen shots for example
the first is x10 and the other is zwave
John
Attached Images
  
Reply With Quote
  #137  
Old February 19th, 2017, 12:42 PM
gsegovia15 gsegovia15 is offline
Seer
 
Join Date: Nov 2016
Location: Houston, tx
Posts: 46
Nice

Nice app.

It will be nice to add cameras to favorites that will complete this app.

Another thing that would be nice on android would be to be able to add widgets on phones home screen.

I notice that you have to use the plug in in hs3 be able to see events under server on the app. I'm assuming that the same for cameras too.

All in all its nice to have an app that requires minimum setup. I'm finding myself using it more the imperihome on my phone . I don't really use hstouch.

Another nice thing would be to see this app on widows pc too.
Reply With Quote
  #138  
Old February 19th, 2017, 01:13 PM
lj502 lj502 is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sugar Land, Texas
Posts: 300
Thanx for the quick update, all is good now, crazy fast response and fix!

Widgets for HS3 would be the best thing we could have for android, really similar to Imperihome but actual widgets for home screen in stead of in the app itself, having device actions with status in simple widgets would be nice. I know Imperihome has some widgets available but only to fire a scene or to take you into their app, it can be done with Tasker but I still want my life, haha.

I have made some awesome widgets with the KWGT app for Spotify and for diplaying cameras that I can float anywhere on top of any app and it works great, now if I had that control and design freedom in a widget connected to HS3 my need HSTouch goes away, Imperihome is nice, fast, and easy but it is still to simple for my wall touchscreens.

Your dedication to this app already goes miles, please don't stop, lots of widget (wiggle) room here!

John
Reply With Quote
  #139  
Old February 19th, 2017, 07:46 PM
avargaskun's Avatar
avargaskun avargaskun is offline
Seer Plus
 
Join Date: Sep 2015
Location: Redmond, WA
Posts: 116
New release: Tablet layout and bug fixes

Thanks all for the reports so far.

I'm trying to keep track of everything reported here in the site, but the safest way to make sure I do not forget about an issue is to report it through the app. Those issues go into a backlog and they will keep haunting me until fixed

In other news, I've done some initial work on tablet layout for the app. It's mostly targeted at the Devices section. I hope I did not break anything in the process

A few screenshots, to keep up with the tradition:





iOS app: https://rink.hockeyapp.net/apps/55ad...99834344dcf288
Android app: https://rink.hockeyapp.net/apps/e1b5...4d842273ba7e60
Reply With Quote
  #140  
Old February 19th, 2017, 10:11 PM
TeleFragger's Avatar
TeleFragger TeleFragger is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2004
Location: Williamstown, NJ
Posts: 4,794
Quote:
Originally Posted by lj502 View Post
..... and for diplaying cameras that I can float anywhere on top of any app and it works great....
John
can this be done via non ip cameras? ive got a Samsung cctv system that would be awesome
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
app, client, mobile, phone, remote

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
All-In-One Mobile UI ... iPhone, Windows Mobile, etc alevey Web Server and Interface 11 February 7th, 2013 12:11 PM
Mobile brenton.prettejohn pjc Network 0 September 19th, 2011 04:27 AM
Mobile Backup darren-mc SMS Connector 0 August 23rd, 2010 04:46 AM
Windows Mobile Help 68sting Clients - Windows CE / Mobile 0 October 23rd, 2009 05:53 PM
Help with Windows Mobile Please phillb Clients - Windows CE / Mobile 4 February 25th, 2009 06:49 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:36 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC