www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Internet or Network Related Plug-ins > Internet or Network Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 27th, 2017, 05:00 PM
Jakob.Sand's Avatar
Jakob.Sand Jakob.Sand is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2008
Location: Denmark, Karlebo
Posts: 465
What is my IP plugin? does it exsist?

My ISP has started to shift my external IP address. I therefore need to send my new IP address via the pushover plugin.

Does anybody know if there is a plugin that can grab my external IP? and even better can detect an IP chanoge and trigger an event based on the change?
__________________
Best,
Jakob Sand, I automate everything!
Reply With Quote
  #2  
Old June 27th, 2017, 05:04 PM
zwolfpack zwolfpack is online now
Seer Master
 
Join Date: Sep 2015
Location: Orange County, California, USA
Posts: 668
You can get it from here: http://checkip.homeseer.com:8245/
Reply With Quote
  #3  
Old June 27th, 2017, 05:17 PM
Jakob.Sand's Avatar
Jakob.Sand Jakob.Sand is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2008
Location: Denmark, Karlebo
Posts: 465
Quote:
Originally Posted by zwolfpack View Post
You can get it from here: http://checkip.homeseer.com:8245/
ok how to I then grab it and sent it for instance via Pushover plugin to my phone?
Reply With Quote
  #4  
Old June 27th, 2017, 05:57 PM
mrhappy mrhappy is offline
OverSeer
 
Join Date: Nov 2007
Location: W.Mids, UK
Posts: 6,917
I can potentially put this back in the Pushover plugin, the plugin used to have a replacement variable that put the external IP in from a call to hs.wanip. This call was causing all sorts of issues (blocking the messages being sent) for reasons not entirely clear.

I can look at grabbing that data from that IP and enabling that if you were interested.
Reply With Quote
  #5  
Old June 27th, 2017, 06:38 PM
fungun's Avatar
fungun fungun is offline
Seer Master
 
Join Date: Apr 2004
Location: Iowa
Posts: 1,216
There's this too.
https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=102645

Tim
__________________
FB Page - https://www.facebook.com/pages/Capt-Tim/209398425902188

HSTouch Layouts - https://www.facebook.com/media/set/?...5902188&type=3

“No, I’m from Iowa. I only work in outer space.” – Captain Kirk
Reply With Quote
  #6  
Old June 27th, 2017, 06:44 PM
mrhappy mrhappy is offline
OverSeer
 
Join Date: Nov 2007
Location: W.Mids, UK
Posts: 6,917
Quote:
Originally Posted by Jakob.Sand View Post
ok how to I then grab it and sent it for instance via Pushover plugin to my phone?
I've put version .32 of the Pushover plugin in the updater, it fixes the replacement variable to get the IP from this location. If you include %HSWanIP% in any of the fields then it will pass the external IP along to the message for you, the Plugin help file has other replacement variables if you needed.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ERRO Calling SetIOMulti in plugin Arduino Plugin:Object reference not set to an in fvhemert Arduino Plugin (3P) 5 April 28th, 2017 10:15 AM
Port Forwarding...Can homeseer and a DVR exsist on same network? Automate_It HomeSeer General Discussion Area 2 August 18th, 2008 08:47 PM
Upgrade procedure for ACRF plugin from W800 free plugin htsource ACRF Processor (3P) 14 January 26th, 2006 11:21 AM
Switch-to messages, plugin restart, and plugin startup Michael McSharry Plug-In Development 4 January 27th, 2003 11:20 PM


All times are GMT -4. The time now is 01:35 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC