www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Wireless Receiver & Transceiver Plug-ins > Wireless Receiver & Transceiver Discussion > RFXCOM Plug-In (3P)

RFXCOM Plug-In (3P) Discussion area for the RFXCOM 3rd party plug-in.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 21st, 2016, 11:10 PM
brientim brientim is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2011
Location: Australia
Posts: 302
Dooya Blinds ALL

Hello,

I am trying to create a Master Switch for Dooya Blinds. The Master Switch can control all channels and is achievable per the attached in RFXTrx as per screen shots.

The current implementation requires the Device Code and Id Code to be within the range and all zeros is not allowed

Is this achievable of do I need to create an Event and add individually.
Attached Images
   
Reply With Quote
  #2  
Old August 22nd, 2016, 08:13 AM
b_weijenberg b_weijenberg is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2003
Location: Netherlands
Posts: 2,843
You can create 1 device with a different ID and add this in all motors.

But the status is not correct now for each individual motor device. Maybe better to use a script and transmit the command to each motor.
Reply With Quote
  #3  
Old August 22nd, 2016, 10:17 PM
brientim brientim is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Sep 2011
Location: Australia
Posts: 302
Thanks for response and I was trying to avoid adding additional codes but to be honest, I have to for zone control anyway. I have just been a little lazy in doing so.
Reply With Quote
  #4  
Old April 21st, 2017, 11:04 AM
RenderCAD's Avatar
RenderCAD RenderCAD is offline
Seer Plus
 
Join Date: May 2014
Location: Orvieto, TR, ITALY
Posts: 105
Hello
I am very interested to integrate system for Dooya Blinds with HomeSeer for my customer, I saw that you used the plugin RFXCOM but I'd like know if it need add also other particular code of programming.
Thanks

Massimo-RenderCAD
____________________
Current Date/Time: 21/04/2017 17:03:01
HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.318
Operating System: Microsoft Windows 7 Professional - Work Station
Attached Images
 

Last edited by RenderCAD; April 21st, 2017 at 11:11 AM. Reason: add photo
Reply With Quote
  #5  
Old April 21st, 2017, 11:29 AM
b_weijenberg b_weijenberg is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2003
Location: Netherlands
Posts: 2,843
You don't need any additional programming, the Dooya motor is controlled by the plugin.
Attached Images
 
Reply With Quote
  #6  
Old April 21st, 2017, 01:24 PM
RenderCAD's Avatar
RenderCAD RenderCAD is offline
Seer Plus
 
Join Date: May 2014
Location: Orvieto, TR, ITALY
Posts: 105
Sorry
this plugin can manage also the partial opening, if I had to open the blinds at 20% can I do it?
Thanks

Massimo - RenderCAD
Reply With Quote
  #7  
Old April 22nd, 2017, 03:22 AM
b_weijenberg b_weijenberg is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2003
Location: Netherlands
Posts: 2,843
As far as I known Dooya motors do not have an stop position.

Measure the time for a full open.
Use an event with a timer with a value of 20% of the full open time.
Transmit open, wait for this 20% time, transmit stop
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Controlling blinds Groot HomeSeer Help 4 December 19th, 2015 08:19 PM
Help for my Blinds khriss75 HS3 / HS3PRO Discussion 0 January 10th, 2014 02:50 PM
Blinds / Shades? msbreton HomeSeer Z-Wave Plug-in 34 June 8th, 2011 03:04 PM
Somfy Blinds GreenAcres General Home Automation Hardware Discussion 5 December 1st, 2006 12:25 PM
Automatic Blinds humphreysr HomeSeer General Discussion Area 6 March 30th, 2006 08:11 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:59 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC