www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Thermostat / HVAC Plug-ins > Thermostat / HVAC Discussion > Sinope Thermostat (3P)

Sinope Thermostat (3P) Discussions related to the Sinope Thermostat plugin by Spud.

Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 23rd, 2016, 05:42 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
Sinope Plug-in - User Guide

INSTALLATION / CONFIGURATION

System Requirements:
This plugin is for HS3 or HS3PRO. It works with both Windows and Linux versions.
It is designed to interface HomeSeer with Sinope Thermostats. You need one or several Sinope thermostat as well as one GT125 web interface.

Plugin Installation:
Download and install from the updater (Thermostat/HVAC section) or download package from the Beta Testing thread and follow instructions to install.

Plugin Configuration
  • Start the plugin from the "PLUG-INS > Manage" page, wait a few seconds for the plugin to initialize
  • Go to the config page "PLUG-INS > Sinope > Config" and fill in the IP Address and ID of your GT125 interface as it appears on the back of the device:
  • Name:  GT125ID.png
Views: 256
Size:  7.3 KB
  • Click the Authenticate button in the confg page, then press the Web button on your GT125 interface.
  • Go to each of you thermostats and press simultaneously the up and down button. They should then appear in the Thermostats table like in the screenshot below.
  • The default name for a thermostat is its ID, but you can rename it to anything you want.

Name:  config.png
Views: 254
Size:  28.6 KB

If everything is ok, the plugin should have created a set of devices for each thermostat, as well as a global GT125 device that allow to set the entire home to Home or Away mode

Name:  devices.png
Views: 177
Size:  131.1 KB

Last edited by spud; March 16th, 2017 at 08:27 AM.
  #2  
Old March 16th, 2017, 08:42 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
FEATURES

Once the devices are created their status/values are updated every X minutes (X being configurable from the config page) with the actual data from your Sinope thermostats.

You can use the devices status as triggers in events and the device controls as actions. For example here is an event that changes all your thermostat to away mode when HS3 detects that your security system has been armed.

Name:  away_event.png
Views: 180
Size:  17.0 KB

You can also set any setpoint to a specific value:

Name:  event_setpoint.png
Views: 179
Size:  5.2 KB
  #3  
Old March 16th, 2017, 08:47 AM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,154
HSTOUCH AND IMPERIHOME INTEGRATION

The plug-in implements the thermostat API so that your thermostats will automatically appear in HSTouch and/or ImperiHome, and you will be able to monitor and control them from your mobile devices.

Here is for example a screenshot of a dashboard page of ImperiHome:

Name:  imperihome.png
Views: 178
Size:  82.5 KB
Closed Thread

Bookmarks

Tags
electric baseboard., line voltage thermostats, sinopé, thermostats

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hyperion Plug-in - User Guide spud Hyperion plugin (3P) 3 August 31st, 2016 11:10 AM
ImperiHome Plug-in - User Guide spud ImperiHome Plug-in (3P) 6 August 30th, 2016 01:03 PM
Ecobee Plug-in - User Guide spud Ecobee (3P) 2 November 10th, 2015 10:57 AM
UPB Plug-in - User Guide spud UPB plugin by Spud (3P) 1 December 3rd, 2013 04:57 PM
BC4 Plug-In User's Guide BitWise_Mark Bitwise Controls BC4 2 October 16th, 2010 06:23 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:51 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC