www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Camera Plug-ins > Camera Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 25th, 2016, 04:18 PM
techguy76's Avatar
techguy76 techguy76 is offline
Seer
 
Join Date: May 2016
Location: Alabama
Posts: 16
Streaming Video to HSTouch (Foscam) - Solved!

Ok, i've looked and looked. I know it's out there, but i just can't find it. I'm trying to create a screen on on my Ipad via HSTouch to display my Foscam video streams. I played around with an image and video set to true. Been reading alot, but just haven't seen anything that shows how to actually set this up to work. Any help is greatly appreciated.

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old May 28th, 2016, 11:50 AM
szretter@centurytel.net szretter@centurytel.net is offline
Viewer
 
Join Date: May 2016
Location: Hansville, WA
Posts: 1
Foscam Red X

I have not been able to get my Foscam to display on HSTouch either. All I get is a RED X. I have watched all the videos and read all the instructions. Mark makes it look easy on the video.
Reply With Quote
  #3  
Old June 17th, 2016, 01:00 PM
techguy76's Avatar
techguy76 techguy76 is offline
Seer
 
Join Date: May 2016
Location: Alabama
Posts: 16
figured it out finally.

this URL shows picture for my camera:
http://xx.xx.xx.xx:xx/cgi-bin/CGIPro...e&pwd=password

put this in image url normal, set is video to true, and update every x number of seconds.
Reply With Quote
  #4  
Old June 18th, 2016, 09:14 AM
hiken's Avatar
hiken hiken is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: May 2016
Location: Florida
Posts: 130
Eureka !

Thank you techguy for handing over the keys to the kingdom.

I would like to share my observations:

When I set up my Foscam camera I used the Foscam instructions to load an app and go through an initial setup wizard. That allowed me to link the Foscam to my wireless network at home. Once the camera was linked, I went to the HSTouch Config page in my controller web console. I observed the system automatically found the camera. Based on the later steps - I doubt this is even needed. It seems that I am simply calling a local webpage. But maybe someone else can chime in.

On placing the now-installed camera on an HS Touch project:

See below for the correct url to use. On a HS Touch project, go to the Iphone skin, go to the Others tab, and drag and drop an image on the project screen

In the image settings, enter the following URL in ImageURLNormal. Be sure to update the IP address with the IP address of your camera. Also be sure to enter your security Username and Password. Omit the quotation marks. You should have set up the user name and password when you initially set up your Foscam camera. If you are unsure of your IP - use a freeware scanner on your Iphone to find it. I used an app called Fing

"http://198.168.1.1/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=EnterUsername=EnterPasswo rd&"

** be sure to use http as part of your url. Do not use https

In the same image settings on HS Touch Designer, set IsVideo to True

On the setting IsVideoRefreshRate - set to the update frequency you want. I set mine to .1 but I have to see if this loads down my network.

So far I have video on an Ipad and Iphone. It works both locally within my home and also on the cellphone network.


Just for reference - I am using a Foscam FI9900P

I am not sure why this process needs to be so difficult or why information is so hard to come by. But victory is sweet !

Last edited by hiken; June 18th, 2016 at 09:30 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old June 24th, 2016, 09:43 AM
techguy76's Avatar
techguy76 techguy76 is offline
Seer
 
Join Date: May 2016
Location: Alabama
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by hiken View Post
Eureka !

Thank you techguy for handing over the keys to the kingdom.

I would like to share my observations:

When I set up my Foscam camera I used the Foscam instructions to load an app and go through an initial setup wizard. That allowed me to link the Foscam to my wireless network at home. Once the camera was linked, I went to the HSTouch Config page in my controller web console. I observed the system automatically found the camera. Based on the later steps - I doubt this is even needed. It seems that I am simply calling a local webpage. But maybe someone else can chime in.

On placing the now-installed camera on an HS Touch project:

See below for the correct url to use. On a HS Touch project, go to the Iphone skin, go to the Others tab, and drag and drop an image on the project screen

In the image settings, enter the following URL in ImageURLNormal. Be sure to update the IP address with the IP address of your camera. Also be sure to enter your security Username and Password. Omit the quotation marks. You should have set up the user name and password when you initially set up your Foscam camera. If you are unsure of your IP - use a freeware scanner on your Iphone to find it. I used an app called Fing

"http://198.168.1.1/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=EnterUsername=EnterPasswo rd&"

** be sure to use http as part of your url. Do not use https

In the same image settings on HS Touch Designer, set IsVideo to True

On the setting IsVideoRefreshRate - set to the update frequency you want. I set mine to .1 but I have to see if this loads down my network.

So far I have video on an Ipad and Iphone. It works both locally within my home and also on the cellphone network.


Just for reference - I am using a Foscam FI9900P

I am not sure why this process needs to be so difficult or why information is so hard to come by. But victory is sweet !
Glad i could help. Hopefully this will save others time and headache.
Reply With Quote
  #6  
Old December 1st, 2016, 05:28 PM
raymonvdm raymonvdm is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2012
Location: The Netherlands
Posts: 70
I found this thread when setup up a Foscam C1 in HSTouch and it is working with the following url

Code:
http://192.168.xx.xx:88/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=username&pwd=password
However the image is delivered in a 1280x720 resolution, but the image size is specified as 640x480 to let it fit my HStouch page. Is there a way to scale the image?

Answer: Just set ImageFormat to streched and you`re done :-)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
foscam, hstouch, video

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
hstouch too slow to view Foscam HD IP camera for streaming? anderson Camera Discussion 3 June 3rd, 2016 12:47 PM
Streaming video to hs2 hstouch Sheriff Audio / Video and Infra-red (IR) Discussion 31 February 12th, 2015 01:28 AM
HSTouch / IPad Video streaming in4ni Clients - Apple iPhone/iPod/iPad 6 May 12th, 2012 11:18 PM
Video from FOSCAM using HSTouch - slow dre99gsx Clients - Android 2 October 2nd, 2011 06:56 PM
Video Streaming - HSTouch Client Pete Clients - Windows 2 November 29th, 2010 09:45 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:24 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC