www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Lighting & Primary Technology Plug-ins > Lighting & Primary Technology Discussion > HomeSeer Insteon Plug-in

HomeSeer Insteon Plug-in Discussions related to HomeSeer's own Insteon Plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 13th, 2016, 03:33 PM
victory.tl victory.tl is offline
Seer
 
Join Date: Oct 2005
Location: Newport Coast, CA
Posts: 42
HS Insteon Plug-in not working.

Purchased new 2413U and still can not get HS Insteon plug in to work. Below is log when I use automatic linking option. Plug-in hangs and no insteon device is added. When I use manually add device it shows up on Insteon config page, but does not create any virtual devices to control... I am using brand new HomeTroller SEL, connecting 2413U to USB port on Hometroller.

Sep-13 12:43:08 PM HSInsteon DEBUG Device 17.B6.CD received message DeviceLinkRecord
Sep-13 12:43:08 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Message '51 17 B6 CD 3D 98 3A 11 2F 00 01 01 0F FF 00 A2 00 13 20 E6 FF 1F 00 00' processed... MessageId=00 MessageType=DeviceLinkRecord LinkRecordFlags=A2 LinkGroup=00 LinkAddress=1320E6 LinkData1=FF LinkData2=1F LinkData3=00 LinkRecordAddress=0FFF FromAddress=17B6CD MessageFlagsMaxHops=01 MessageFlagsRemainingHops=00 MessageFlagsExtendedFlag=01 MessageFlagsAck=00 MessageFlagsAllLink=00 MessageFlagsBroadcast=00 ToAddress=3D983A Cmd1=2F Cmd2=00
Sep-13 12:43:08 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 51 17 B6 CD 3D 98 3A 11 2F 00 01 01 0F FF 00 A2 00 13 20 E6 FF 1F 00 00
Sep-13 12:43:08 PM HSInsteon DEBUG Device 17.B6.CD received message Ack
Sep-13 12:43:08 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Message '50 17 B6 CD 3D 98 3A 2B 2F 00' processed... MessageId=50 MessageType=Ack FromAddress=17B6CD MessageFlagsMaxHops=03 MessageFlagsRemainingHops=02 MessageFlagsExtendedFlag=00 MessageFlagsAck=01 MessageFlagsAllLink=00 MessageFlagsBroadcast=00 ToAddress=3D983A Cmd1=2F Cmd2=00
Sep-13 12:43:08 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 50 17 B6 CD 3D 98 3A 2B 2F 00
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG PLM: 02 62 17 B6 CD 1F 2F 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 06 ACK
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Echo '62 17 B6 CD 1F 2F 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00' matched
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 62 17 B6 CD 1F 2F 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 06
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG TX: 02 62 17 B6 CD 1F 2F 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG Device 17.B6.CD TryReadALDBRecords
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG Device 17.B6.CD GetEngineVersion returning 01
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG Device 17.B6.CD received message Ack
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Message '50 17 B6 CD 3D 98 3A 2B 0D 01' processed... MessageId=50 MessageType=Ack FromAddress=17B6CD MessageFlagsMaxHops=03 MessageFlagsRemainingHops=02 MessageFlagsExtendedFlag=00 MessageFlagsAck=01 MessageFlagsAllLink=00 MessageFlagsBroadcast=00 ToAddress=3D983A Cmd1=0D Cmd2=01
Sep-13 12:43:07 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 50 17 B6 CD 3D 98 3A 2B 0D 01
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG PLM: 02 62 17 B6 CD 0F 0D 00 06 ACK
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Echo '62 17 B6 CD 0F 0D 00' matched
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 62 17 B6 CD 0F 0D 00 06
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG TX: 02 62 17 B6 CD 0F 0D 00
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG Device 17.B6.CD GetEngineVersion
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG Controller received message DeviceLink
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Message '53 01 01 17 B6 CD 01 19 38' processed... MessageId=53 MessageType=DeviceLink LinkType=01 LinkGroup=01 Address=17B6CD DevCat=01 SubCat=19 FirmwareVersion=38
Sep-13 12:43:06 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 53 01 01 17 B6 CD 01 19 38
Sep-13 12:42:29 PM HSInsteon DEBUG PLM: 02 64 03 01 06 ACK
Sep-13 12:42:29 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Echo '64 03 01' matched
Sep-13 12:42:29 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 64 03 01 06
Sep-13 12:42:29 PM HSInsteon DEBUG TX: 02 64 03 01
Sep-13 12:42:29 PM HSInsteon DEBUG Controller 3D.98.3A EnterLinkMode(mode:Either, group:01)
Sep-13 12:42:26 PM HSInsteon DEBUG Controller 3D.98.3A GetLinks returned 2 links
Sep-13 12:42:26 PM HSInsteon DEBUG PLM: 02 6A 15 NAK
Sep-13 12:42:26 PM HSInsteon DEBUG PROCESSOR: Echo '6A' matched
Sep-13 12:42:26 PM HSInsteon DEBUG RX: 02 6A 15
Sep-13 12:42:26 PM HSInsteon DEBUG TX: 02 6A
Sep-13 12:42:26 PM HSInsteon DEBUG PLM: 02 6A 06 ACK
Sep-13 12:42:26 PM HSInsteon DEBUG Controller received message DeviceLinkRecord

Last edited by victory.tl; September 13th, 2016 at 03:37 PM. Reason: add HS3 system info
Reply With Quote
  #2  
Old September 13th, 2016, 09:28 PM
mikaluch's Avatar
mikaluch mikaluch is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Mar 2016
Location: Los Angeles
Posts: 388
I could not get the free plugin to do much of anything. The Sandler Insteon plugin works well.
__________________
The user's going to pick dancing pigs over security every time.Bruce Schneier
My Goal: Don't be that user.

My Ride: Lubuntu 14.04|Antec Cube case|MSI A68HM Grenade MB|AMD A4-7300 4.0 GHz|4 Gb DDR3 1600 MHz|Patriot Blaze SSD
The Hocus-Pocus: HS3|Z-wave|Sandler Insteon|X10|JowiHue|Tasker|BLLAN|WeatherXML|ImperiHome
Widgets and Doohickeys:
Insteon PLM|HomeSeer Z-stick+|Amazon Echo, Dot|4k Fire TV|Harmony Hub|Hue hub and lighting|Insteon and Z-wave devices|Schlage locks|Wink|Canary|Ring
Reply With Quote
  #3  
Old September 14th, 2016, 04:22 PM
victory.tl victory.tl is offline
Seer
 
Join Date: Oct 2005
Location: Newport Coast, CA
Posts: 42
How to get com port to work on Sandler Insteon Plugin?

I have a HS3 HomeTroller SEL (Linux) connected directly to 2413U using USB cord. I've tried entering USB, USB0, USB1 and USB2 on the config page and can not get it to connect to Insteon 2413U.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
insteon plm plugin

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Insteon not working snowspeeder Insteon Plug-in (Mark Sandler) 2 August 17th, 2015 05:34 PM
Insteon Plug-In 1.4.0 no longer working reubendog Insteon Plug-in (Mark Sandler) 3 December 1st, 2010 06:59 PM
Insteon PLM Plug-in is moving to a licensed plug-in mnsandler Insteon Plug-in (Mark Sandler) 19 September 22nd, 2010 09:33 PM
After updating Insteon plug-in: Unable to initialize interface Insteon :Either no lic slivko626 Insteon Plug-in (Mark Sandler) 1 October 15th, 2006 01:49 AM
X-10 Devices won't Dim using the Insteon PLC & Insteon Plug-In MattPond Insteon Plug-in (Mark Sandler) 23 June 14th, 2006 02:08 AM


All times are GMT -4. The time now is 11:47 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC