www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Lighting & Primary Technology Plug-ins > Lighting & Primary Technology Discussion > HomeSeer Insteon Plug-in

HomeSeer Insteon Plug-in Discussions related to HomeSeer's own Insteon Plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old February 19th, 2017, 09:28 PM
ilkgmmn00 ilkgmmn00 is offline
Seer
 
Join Date: Feb 2017
Location: North Carolina
Posts: 25
Insteon mini remote (8 button)

I have a USB dongle for the insteon connection, and I am trying to set up an 8 button mini remote. It does add to the insteon plugin successfully, but only as a 4 button remote. I have looked through the insteon help files and tried to set it as an 8 button toggle, but for some reason even deleting and re-adding to HS does not fix this.
Does anyone have experience with this combination, or maybe some tips to fix this? It seems that buttons A-D are registered as 1-4, but the E-H buttons do not do anything.

Thanks in advance!
Reply With Quote
  #2  
Old February 19th, 2017, 10:25 PM
mnsandler's Avatar
mnsandler mnsandler is offline
Insteon Overlord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Virginia
Posts: 10,549
what plugin version are you running?

you might try a factor reset on the remote.
__________________
Mark

HS3 Pro 3.0.0.368
Hardware: Insteon Serial PLM | Vista Alarm 20P with AD2USB | HAI Omnistat2 | 1-Wire HA7E | RFXrec433 | Dahua Cameras | LiftMaster Internet Gateway
Plugins: Insteon 3.0.6.23 (mine) | Vista Alarm (mine) | Omnistat 3 (by Kirby) | Ultra1Wire | RFXCOM | NetCAM | MyQ | BLRadar | Jon00 Charting
Platform: HP h8-1360t, Windows Server 2012 R2, i7-3.4GHz, 16GB memory
Reply With Quote
  #3  
Old February 20th, 2017, 02:12 AM
ilkgmmn00 ilkgmmn00 is offline
Seer
 
Join Date: Feb 2017
Location: North Carolina
Posts: 25
I just realized I posted this in the wrong forum. I am using the HS insteon plugin. My apologies!
I will attempt resetting the remote, however, and see if that helps.
Can this thread be moved to the HS insteon forum?
Reply With Quote
  #4  
Old February 24th, 2017, 09:20 AM
ilkgmmn00 ilkgmmn00 is offline
Seer
 
Join Date: Feb 2017
Location: North Carolina
Posts: 25
I have found that the 8-button remote is not supported by this plugin. After trying the paid Insteon plugin, it works as expected.
Reply With Quote
  #5  
Old February 24th, 2017, 11:10 AM
mnsandler's Avatar
mnsandler mnsandler is offline
Insteon Overlord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Virginia
Posts: 10,549
I will update the plugin comparison chart on the following thread

https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=184037

thanks for posting your findings.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about Insteon Mini Remote battery replacement mrceolla Lighting & Primary Technology Discussion 1 December 18th, 2015 02:15 PM
Mini Remote 8 button in Scene mode weird behavior sbueffel Insteon Plug-in (Mark Sandler) 4 November 4th, 2015 12:02 PM
Adding new Insteon 2342-242 Mini Remote devoir Insteon Plug-in (Mark Sandler) 1 January 4th, 2015 06:22 PM
Mini Remote shanbaum Insteon Plug-in (Mark Sandler) 5 April 21st, 2014 11:55 AM
Programming an Insteon 8 button mini remote. bdee1 Lighting & Primary Technology Discussion 0 September 23rd, 2013 09:28 AM


All times are GMT -4. The time now is 02:13 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC