www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Spud Plug-Ins > EasyTrigger Plug-In (3P)

EasyTrigger Plug-In (3P) Discussions related to the EasyTrigger plugin by SPUD.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old January 23rd, 2018, 07:18 PM
DaveW42 DaveW42 is offline
Seer
 
Join Date: Jan 2018
Location: IL
Posts: 18
Toggle function

Hi, Spud.

I'm having a problem with the toggle function. I'm using an Aeon Labs Minimote and would like each button press to increase light levels by 10% (button 1).

Below is what the corresponding coded event looks like for two buttons (the second button event is similar to the first, but the values are reversed). When I push button 1 on my remote, one of the values is implemented (perhaps 'On', but certainly not 10%). Subsequent button presses don't change the light level. My understanding was that the first press should trigger the first item in the list, and subsequent presses should have triggered the next entries in the toggle list, in the order I have presented.

Could you let me know what I am doing wrong?

Thanks!

Dave
Attached Images
 
Reply With Quote
  #2  
Old January 23rd, 2018, 07:40 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,130
I would need to see how the status/values are defined for this device.
What do you have in the logs when the toggle event is run.

Also if you go to advanced editing mode (blue bird button), you will see a checkbox to use the "closest toggle value as reference". Try to check it to se if that changes anything.
Reply With Quote
  #3  
Old January 23rd, 2018, 11:33 PM
DaveW42 DaveW42 is offline
Seer
 
Join Date: Jan 2018
Location: IL
Posts: 18
Dear Spud,

Thanks for taking a look at this!

I did try the checkbox ("closest toggle value as reference") but results were the same. Below is the log, which is based on that checkbox being ‘checked.’ I pressed Minimote button 1 several times in close proximity. I then pressed Minimote button 2 several times in close proximity.

Thanks,
Dave

Jan-23 9:20:02 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:20:01 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:20:01 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:20:00 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:20:00 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:19:59 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:19:58 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:19:58 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:19:57 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Northern Light Set to 10
Jan-23 9:19:57 PM Device Control Device: 2nd Floor MBR Northern Light to Dim 10% (10) by/from: CAPI Control Handler
Jan-23 9:19:57 PM Event Event Trigger "Minimote Button Presses - MM-3 MBR Lights Button 2 Pressed"
Jan-23 9:19:57 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 30
Jan-23 9:19:56 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:55 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:54 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:54 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:53 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:52 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:52 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:51 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:50 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Jan-23 9:19:49 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Northern Light Set to 20
Jan-23 9:19:49 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Northern Light Set to 10
Jan-23 9:19:49 PM Device Control Device: 2nd Floor MBR Northern Light to Dim 20% (20) by/from: CAPI Control Handler
Jan-23 9:19:49 PM Device Control Device: 2nd Floor MBR Northern Light to Dim 10% (10)
Jan-23 9:19:49 PM Event Event Trigger "Minimote Button Presses - MM-3 MBR Lights Button 1 Pressed"
Jan-23 9:19:49 PM Z-Wave Device: 2nd Floor MBR Minimote 3 Set to 10
Attached Images
 
Reply With Quote
  #4  
Old January 23rd, 2018, 11:47 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is online now
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,801
Quote:
Originally Posted by DaveW42 View Post
Hi, Spud.

I'm having a problem with the toggle function. I'm using an Aeon Labs Minimote and would like each button press to increase light levels by 10% (button 1).

Below is what the corresponding coded event looks like for two buttons (the second button event is similar to the first, but the values are reversed). When I push button 1 on my remote, one of the values is implemented (perhaps 'On', but certainly not 10%). Subsequent button presses don't change the light level. My understanding was that the first press should trigger the first item in the list, and subsequent presses should have triggered the next entries in the toggle list, in the order I have presented.

Could you let me know what I am doing wrong?

Thanks!

Dave
You cannot use "Changes and becomes..." for a trigger. The trigger must be "This device had its value set to...". The reason is that each time you press the same button, it is not changing, it is only being set. Change the triggers and try it. You can see in your log entries, the Minimote values for button 1 and 2 pressed are being received, but the event is not being triggered, except when the button pressed is different then the last button pressed.

This is for a HomeSeer scene capable switch, but the concept is the same:


__________________
Randy Prade
Aurora, CO
Prades.net

PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino

Last edited by rprade; January 24th, 2018 at 12:01 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old January 24th, 2018, 02:39 AM
DaveW42 DaveW42 is offline
Seer
 
Join Date: Jan 2018
Location: IL
Posts: 18
Dear Randy,

Thank you!!! That would have taken me forever to figure out. I tried your suggestion and it worked perfectly. Thanks go to you and Spud!

+1 for the concept of including this plug-in with HomeSeer, and for future development in areas like this.

I don't see many talking about the toggle functionality within EasyTrigger, so I will offer the following based on my limited (but extremely positive) experience with it.

The toggle feature within EasyTrigger enables the user to easily create a set list of values that can be alternated between (e.g., toggled on/off) or incremented/decremented/rotated among (e.g., 10/20/30/40/50/60/70/80/90/100). Applications include (for example) using buttons to easily ramp lighting or volume levels up or down in fixed increments.

My understanding is that there can be 10 items in the set. Spud, my humble suggestion would be to raise this to 11. This is not just an homage to Spinal Tap. It means that the user could work in 10 point increments from 0 to 100 (11 steps), rather than from 10 to 100 (10 steps), for example.

Thanks again!

Dave
Reply With Quote
  #6  
Old February 19th, 2018, 06:36 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,130
Quote:
Originally Posted by DaveW42 View Post
Dear Randy,

Thank you!!! That would have taken me forever to figure out. I tried your suggestion and it worked perfectly. Thanks go to you and Spud!

+1 for the concept of including this plug-in with HomeSeer, and for future development in areas like this.

I don't see many talking about the toggle functionality within EasyTrigger, so I will offer the following based on my limited (but extremely positive) experience with it.

The toggle feature within EasyTrigger enables the user to easily create a set list of values that can be alternated between (e.g., toggled on/off) or incremented/decremented/rotated among (e.g., 10/20/30/40/50/60/70/80/90/100). Applications include (for example) using buttons to easily ramp lighting or volume levels up or down in fixed increments.

My understanding is that there can be 10 items in the set. Spud, my humble suggestion would be to raise this to 11. This is not just an homage to Spinal Tap. It means that the user could work in 10 point increments from 0 to 100 (11 steps), rather than from 10 to 100 (10 steps), for example.

Thanks again!

Dave
In version 3.0.0.44 (available in the Beta section of the updater) I have increased the maximum number of items to 20.
Reply With Quote
  #7  
Old February 20th, 2018, 02:16 AM
DaveW42 DaveW42 is offline
Seer
 
Join Date: Jan 2018
Location: IL
Posts: 18
Great news, thanks Spud!!

Dave
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toggle On/Off kideon HS3 / HS3PRO Discussion 10 April 18th, 2016 02:16 PM
Feature request: Math function / Total function mikemack UltraECM HSPI 1 October 30th, 2014 03:08 PM
Insteon Command Toggle Function ? Camguy52 Insteon Plug-in (Mark Sandler) 1 October 14th, 2013 12:50 PM
Keypadlink Toggle/Non Toggle garwood Insteon Plug-in (Mark Sandler) 12 November 1st, 2011 11:01 PM
not possible to use the toggle on/off dannyva HSTouch™ 12 October 26th, 2008 06:07 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:42 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC