www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Jon00's plugins and scripts

Jon00's plugins and scripts Discussions related to Jon00's plugins and scripts.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #81  
Old April 24th, 2017, 04:40 AM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
Thumbs up Version 2 is now available

Version 2 of this script is now available.

A list of plugins is now automatically populated on a list and you can enable/disable these via standard Homeseer events.

Removing/adding plugins should have no effect on events set to control other plugins.

Whilst I have not fully resolved the multi-instance plugin issue, I'm happy to work with people to get this resolved.

There is currently full support for multi-instance plugins for:
  • Spud Plugins
__________________
Jon

Reply With Quote
  #82  
Old May 8th, 2017, 01:27 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 6,001
Hi Jon,

I've been trying v2 of this plugin and see a regular message in the logs:
Code:
Script Jon00Plugin.vben is currently running, waiting for it complete before its run again
I restarted my system on May 2nd and so far have seen that message 313 times. The script was run on restart, but has not been used since then to enable or disable plugins. Any ideas?

Thanks
Al
__________________
HS3Pro 3.0.0.318 on Jetway JBC501F9Q-Q87-B i7 8GB 1874 Devices, 955 Events, 28 Plugins
Z-Wave 3.0.1.131 Z-Net 105 nodes:Leviton Vizia,Kwikset,FortrezZ Valve/Sensors,Everspring Sensors/Modules/Outlets,CT30 Stats,MIMOLites,Aeotec Smart Switches
RFXCom W800,RFXrec433,RFXtrx433|APCUPSD|Pushover|Squeezebox|weatherXML|HS Phone W2C|APCUPSD|UltraLog
UltraGCIR GC-100|UltraNetcam|UltraPioneer|Ultra1Wire|DSC PC1832|BLLED|BLTVGuide|ImperiHome|jon00 Utilities|MySensors

PHLocation|X10 CM11A IOLinc,etc
Reply With Quote
  #83  
Old May 8th, 2017, 01:45 PM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
Hi Al,

I had to use hs.RegisterStatusChangeCB in this new version so that changes in the lists are recorded. You must have a very active system as every call is immediately terminated (under 1ms) unless related to the script.

I'm sure you are aware that the device Scriptname/Scriptfunc has been broken for over a year so I could not use that.
Reply With Quote
  #84  
Old May 8th, 2017, 03:01 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 6,001
Quote:
Originally Posted by jon00 View Post
Hi Al,

I had to use hs.RegisterStatusChangeCB in this new version so that changes in the lists are recorded. You must have a very active system as every call is immediately terminated (under 1ms) unless related to the script.

I'm sure you are aware that the device Scriptname/Scriptfunc has been broken for over a year so I could not use that.
Thanks Jon, it's a pretty busy system, but not too crazy either. Would it make sense to allow multiple copies to run?

Thanks
Al
Reply With Quote
  #85  
Old May 8th, 2017, 03:48 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,812
I also have an active system and getting the same log entries. 793 since May 2. I didn't say anything about them and only realized how many by filtering on them.
__________________
Randy Prade
Aurora, CO
Prades.net

PHLocation - Pushover - EasyTrigger - UltraECM3 - Ultra1Wire3 - Arduino
Reply With Quote
  #86  
Old May 9th, 2017, 01:30 PM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
Quote:
Originally Posted by sparkman View Post
Thanks Jon, it's a pretty busy system, but not too crazy either. Would it make sense to allow multiple copies to run?

Thanks
Al
When using hs.RegisterStatusChangeCB, it does allow multiple copies to run!
Reply With Quote
  #87  
Old May 9th, 2017, 01:42 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,812
Quote:
Originally Posted by jon00 View Post
When using hs.RegisterStatusChangeCB, it does allow multiple copies to run!
Is that something you have to embed in your script, or is there something we can change when it is called in startup?
Reply With Quote
  #88  
Old May 9th, 2017, 11:30 PM
sparkman's Avatar
sparkman sparkman is offline
OverSeer
 
Join Date: Oct 2001
Location: Calgary, Alberta, Canada
Posts: 6,001
Quote:
Originally Posted by jon00 View Post
When using hs.RegisterStatusChangeCB, it does allow multiple copies to run!
Thanks Jon, do you know why the error message is generated then? I assumed it was generated by HS3 if the script was already running when it was called again.

Thanks
Al
Reply With Quote
  #89  
Old May 10th, 2017, 05:22 PM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
I have no idea. Only HST can answer that one. Whilst it is annoying, I very much doubt it is putting additional strain on the system. There would not be an issue if the device Scriptname/Scriptfunc bug was fixed

It was discussed here: https://forums.homeseer.com/showthread.php?p=1274443
Reply With Quote
  #90  
Old June 7th, 2017, 05:33 AM
zsima zsima is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2015
Location: New York
Posts: 74
Problem with enable/disable

Jon

Hi

I installed your enable/disable utility to see if it would help me with a problem I was having with a plugin that was freezing up.

The install was successful , but when I try to disable (or enable) a plugin either directly from the device created or from the event, nothing happens.

The log shows

"Jun-07 5:31:40 AM
*
Device Control
Device: Utility Jon00 Plugin Disable PI to Select Plugin (9) by/from: CAPI Control Handler


but the plugins are not enabled or disabled.


Anything I might be missing?


Any help appreciated


Zsima
Reply With Quote
  #91  
Old June 7th, 2017, 11:39 AM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
Do you have local logins enabled?
Reply With Quote
  #92  
Old June 7th, 2017, 11:52 AM
zsima zsima is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2015
Location: New York
Posts: 74
I have the following checked


No Password Required for Local/Same Network Login (Web Browser/HSTouch)
Reply With Quote
  #93  
Old June 7th, 2017, 06:26 PM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
Can you try V1 which is also included in the download zip.
Reply With Quote
  #94  
Old June 18th, 2017, 11:23 AM
Malosa's Avatar
Malosa Malosa is offline
Super Seer
 
Join Date: Mar 2013
Location: Home
Posts: 1,537
v2 works great here just tested it.
__________________
Preferred -> Jon's Plugins, Pushover, Phlocation, Easy-trigger,
Rfxcom, Blade Plugins, Pushbullet, homekit, Malosa Scripts



HS3Pro 3.0.0.435 on windows 7 ultimate X64 on hp quadcore laptop 8 GB. 687 Devices, 480Events
Reply With Quote
  #95  
Old September 4th, 2017, 12:31 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,812
Jon;

When HST made the HSTouch plug-in part of the core program they reformatted the plug-in management page. They put HSTouch (Built-In) at the top. As a result the top plug-in (Arduino here) becomes an amalgam of HSTouch and the top plug-in in your devices. The devices cannot enable or disable the top plug-in. Other than the top plug-in the rest seem to work fine. I'm on my iPad right now, so I will add some screenshots later.
Reply With Quote
  #96  
Old September 4th, 2017, 12:39 PM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
OK.

Please make sure you are using the release version of the utility. I believe you are still using the pre-release version I sent you when testing.
Reply With Quote
  #97  
Old September 4th, 2017, 03:41 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,812
Quote:
Originally Posted by jon00 View Post
OK.

Please make sure you are using the release version of the utility. I believe you are still using the pre-release version I sent you when testing.
I will download the release version and try it. Unfortunately, I did not bookmark your website, the link I found (http://www.jon00.me.uk/) do not resolve and it is no longer in your signature.
Reply With Quote
  #98  
Old September 4th, 2017, 06:08 PM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
Must be something wrong at your end. I've had several guests in the last few hours and both my signature and URL posted work fine here.
Reply With Quote
  #99  
Old September 4th, 2017, 08:05 PM
rprade's Avatar
rprade rprade is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2014
Location: Colorado
Posts: 6,812
Quote:
Originally Posted by jon00 View Post
Must be something wrong at your end. I've had several guests in the last few hours and both my signature and URL posted work fine here.
It was on my end. Your IP range was blocked by one of the pfBlocker lists. I have white listed it and it resolves now. I'll try to figure out what list it was on.

The newly downloaded version2 stopped the Arduino plug-in from being mixed with HSTouch, above it on the list, but it is not there at all now.

Name:  capture.png
Views: 74
Size:  57.5 KB

Name:  Capture2.PNG
Views: 74
Size:  47.9 KB
Reply With Quote
  #100  
Old September 5th, 2017, 05:30 AM
jon00's Avatar
jon00 jon00 is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2002
Location: London UK
Posts: 11,503
I'll send you an email later today......
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
disable, enable, jon00, plug-in, plugin

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:37 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC