www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer Software > HomeSeer Amazon Echo Connected Home API

HomeSeer Amazon Echo Connected Home API Discussions related to the Amazon Echo native support for connected home products

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old December 12th, 2016, 05:48 PM
tallguydirk tallguydirk is offline
Seer
 
Join Date: Dec 2015
Location: Virginia
Posts: 23
Unable to discover any devices - Solved!

Quote:
Current Date/Time: 12/12/2016 4:46:07 PM
HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.258
Operating System: Microsoft Windows 7 Professional - Work Station
System Uptime: 0 Days 0 Hours 7 Minutes 50 Seconds
IP Address: 192.168.1.112
Number of Devices: 139
Number of Events: 97

Enabled Plug-Ins
3.0.21.28949: Blue-Iris
2.0.10.0: BLUSBUIRT
1.0.0.9: HSInsteon
3.0.0.68: HSTouch Server
3.0.0.11: NetCAM
0.0.0.22: Pushover 3P
3.0.1.25: Z-Wave
I can't get the Alexa app to discover any of my HS devices. I followed the Option #1 instructions here: https://homeseer.com/amazon-echo-integration.html

I entered my MyHS account info into the Alexa app and it says it linked successfully. When I hit "Discover devices" it searches and then does not find any of my HS devices. It does find 7 harmony/yonomi devices that I've had set up for a long time. I tried forgetting all devices and discovering devices again and it finds the same 7 devices, none from HS. I've logged out of all my HS clients and MyHS webpage and powered off both of my Echos and unlinked/relinked Alexa/MyHS several times. I'm using same username/password to log into HS3 and the Alexa app when linking. I can access MyHS remotely from outside my home network by logging in through a web browser so that appears to be working.

I have plenty of On/Off/Dim devices with standard names like "kitchen light". They all have the 'voice command' box checked. In their 'Status Graphics' page they all have On/Off/dim set for the 'control use' boxes. When I initiate device discovery the HS log shows "Dec-12 4:07:37 PM Info Amazon Echo Discovery requested". I also periodically see the same message even when I did not initiate the device discovery.

I've retried everything several times over the course of the past week with the same results.

I am able to get Option 2 working, however I really dont like having to say "Tell Homeseer to..." What else can I try?
Reply With Quote
  #2  
Old December 12th, 2016, 09:01 PM
tallguydirk tallguydirk is offline
Seer
 
Join Date: Dec 2015
Location: Virginia
Posts: 23
DOH....I just realized that I had unchecked the box for automatic updates at startup so I was running an old version. As soon as I updated it worked.
Reply With Quote
  #3  
Old July 6th, 2017, 08:24 PM
DeLicious DeLicious is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 260
Quote:
Originally Posted by tallguydirk View Post
DOH....I just realized that I had unchecked the box for automatic updates at startup so I was running an old version. As soon as I updated it worked.

which box exactly did you check?
Reply With Quote
  #4  
Old July 6th, 2017, 10:05 PM
tallguydirk tallguydirk is offline
Seer
 
Join Date: Dec 2015
Location: Virginia
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by DeLicious View Post
which box exactly did you check?
Tools > Setup > General > Other Settings > Check for HS3 Update at Startup
Reply With Quote
  #5  
Old July 6th, 2017, 10:09 PM
DeLicious DeLicious is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Jan 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 260
Hmm... I don't seem to have that option.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #6  
Old July 7th, 2017, 09:18 AM
rmasonjr's Avatar
rmasonjr rmasonjr is offline
OverSeer
 
Join Date: May 2001
Location: Brookhaven, MS USA
Posts: 6,160
Quote:
Originally Posted by DeLicious View Post
Hmm... I don't seem to have that option.


Sent from my iPhone using Tapatalk
If you have a Zee or Linux version, that option will not be available.
You should see a "Check for Update" button near the top of the page.
__________________

HS3Pro Running on a Raspberry Pi2 (Raspbian)
61 Z-Wave Nodes, 162 Events, 293 Devices
UPB modules via OMNI plugin/panel
Plugins: Z-Wave, BLRF, HAI, HSTouch, weatherXML, EasyTrigger
HSTouch Clients: 3 Android, 1 Joggler
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot get Alexa to discover my devices jimbell HomeSeer Amazon Echo Connected Home API 20 March 19th, 2017 08:58 PM
Unable to connect to Z-NET - Solved! thutchins Z-NET 5 December 4th, 2016 03:27 PM
Unable to connect to HS Touch - Solved! wolfe4656 HS3Touch General Discusion 17 July 14th, 2016 08:34 PM
Unable to add new HS-WD100+ - Solved! MarkN HomeSeer Wall Dimmers & Switches 3 June 4th, 2016 03:26 PM
Unable to deploy to iOS devices - Solved! SeaOtter HS3Touch Designer 1 March 6th, 2016 06:43 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:29 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC