www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > 3rd Party Plug-Ins/Scripts > Plug-ins by Author > Click Here for List of Author Forums > Blade Plug-Ins > BLML2HS (3P)

BLML2HS (3P) Discussion of Blade's BLM2HS Plug-in

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 17th, 2017, 10:21 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
Devices Still Getting Unchecked

Bob,

I figured I would post this here cause it is related to the 2.0.28 version of the plugin. After installing this version again after trying the new version all the devices that I selected were still selected, but the other day after having to shutdown HS for a windows update, again I was back to some devices not being selected. I would say it appears, now that I have done this a few times, that it is the same devices.

I don't know what is going on, but could it be something left over from the new version that is messing me up?

Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old September 18th, 2017, 05:44 AM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
This is a strange one - I have never seen that here and I am running the newest. Another user posted on the Allonis forums that he has not seen it either.

Can you turn on debug logging and then go to the devices page and save the page. I want to see if there are any errors in the log.

Attach the debug log zipped
__________________
Cheers,
Bob
Web site | Help Desk | Feature Requests | Message Board
Reply With Quote
  #3  
Old September 19th, 2017, 05:55 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
Here is the log, hopefully it helps. When I shutdown I went from 226 devices saved to 156 at startup.
Attached Files
File Type: zip BLML2HS-Detailed.zip (166.9 KB, 3 views)
Reply With Quote
  #4  
Old September 19th, 2017, 05:57 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
I do not see you saving the devices page in that debug log
Did you save the devices page?
Reply With Quote
  #5  
Old September 19th, 2017, 06:10 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
I don't understand. The devices were already saved and I selected the debug log enabled, saved that, and then shutdown HS. So you wanted me to save the device page, then shutdown HS?
Reply With Quote
  #6  
Old September 19th, 2017, 06:16 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
I wanted you to do the following:

1. Enable debug logging
2. Load the devices page
3. Save the device page
4. Disable debug logging

Delete the existing log first

I did not see the devices page being loaded in the debug log you sent.
Reply With Quote
  #7  
Old September 19th, 2017, 06:36 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
OK sorry, I thought you wanted to see a HS startup. Here is the new log, hopefully this one helps you.
Attached Files
File Type: zip BLML2HS-Detailed.zip (280.2 KB, 1 views)
Reply With Quote
  #8  
Old September 19th, 2017, 06:57 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
Attach your hspi_BLML2HS.ini zipped as well
Reply With Quote
  #9  
Old September 19th, 2017, 07:08 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
OK here it is.
Attached Files
File Type: zip hspi_BLML2HS.zip (9.2 KB, 3 views)
Reply With Quote
  #10  
Old September 19th, 2017, 07:14 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
It looks like they are all in the INI file.
I count 267 in there. Does that sound right?

I need another debug log:

1. Delete existing debug log
2. Disable the plugin
3. Edit the hspi_BLML2HS.ini and change debugLevel=true
4. Save INI file
5. Re-enable plugin

Once plugin has started then disable debug logging and attach the debug log zipped
Reply With Quote
  #11  
Old September 19th, 2017, 07:28 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
The plugin screen showed 266, close enough I guess. I am attaching the log and the ini file again because after re-enabling the plugin I am back down to 156 devices.
Attached Files
File Type: zip hspi_BLML2HS.zip (9.2 KB, 1 views)
File Type: zip BLML2HS-Detailed.zip (138.4 KB, 1 views)
Reply With Quote
  #12  
Old September 19th, 2017, 07:31 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
OK I see an error
Let me figure it out and I will let you know once I have a new build for you to try out
Reply With Quote
  #13  
Old September 19th, 2017, 07:44 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
Try out 2.0.32 in the updater
I have added some more debug logging to help nail it down

I need a log again of the startup of the plugin

1. Delete existing debug log
2. Disable the plugin
3. Edit the hspi_BLML2HS.ini and change debugLevel=true
4. Save INI file
5. Re-enable plugin
Reply With Quote
  #14  
Old September 24th, 2017, 06:28 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
Just had a chance to update and get you the file.
Attached Files
File Type: zip BLML2HS-Detailed.zip (105.8 KB, 1 views)
Reply With Quote
  #15  
Old September 24th, 2017, 07:03 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
I do not see any errors. Did all your devices load ok?
Reply With Quote
  #16  
Old September 24th, 2017, 07:32 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
They did, but with this version being one of the ones that introduced the new homeseer plugin, both the blml2hs and the homeseer server side didn't connect so it is not usable for me. Had to roll back to .28.
Reply With Quote
  #17  
Old September 24th, 2017, 07:35 PM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
I thought you were using myServer and HomeSeer.
If you are then go back to using the Homeseer plugin 2.0.32 and the newest myServer plugin here

https://forums.homeseer.com/showthread.php?t=186269

Those should work together. I believe you were using them before.
Reply With Quote
  #18  
Old September 24th, 2017, 08:10 PM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
I tried the new version of the BLML2HS plugin to allow us to use the lighting scenes, but I was having a ton of delay problems, and then I would lose the ability to control devices and to get the variables to update. The variables updating is the most important thing to me, as I have commands on both systems being triggered from these variables.

I will try it again, but I might be at the end of my trial period with the myserver side of it.
Reply With Quote
  #19  
Old September 25th, 2017, 05:22 AM
Blade's Avatar
Blade Blade is offline
OverSeer
 
Join Date: Aug 2003
Location: Ontario Canada
Posts: 7,024
Dave is good about giving you a new trial. Just ask him
Reply With Quote
  #20  
Old September 25th, 2017, 08:18 AM
sonypoolplr sonypoolplr is offline
Seer Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: New Jersey
Posts: 1,092
So I, we, can't run the new version, which I am assuming fixes my devices being unchecked issue, without running the new version? I don't really mind having to pay for the app on the myServer side, but I can't put up with the delay in myServer updating the devices, and also the plugin and app disconnect at times so I have no control. Using this version, .28, I have control over my devices, but they get unchecked when restarting HS.

I gave up on the new version because you and Dave both said you couldn't find any reason my system was taking so long to update the devices. Does the new version fix this? Because the short time I had it running both showed up as disconnected.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unchecked "Use Metric System" does not switch to imperial? skybolt RFXCOM Plug-In (3P) 3 April 30th, 2013 08:25 PM
Rover3 Unchecked.gif TeleFragger HomeSeer General Discussion Area 5 March 1st, 2012 10:22 PM
Devices heard and maximum amount of input devices DomeAdept RFXCOM Plug-In (3P) 2 December 4th, 2010 03:39 PM
difference is between Learn Devices and Reload Devices on the config form Rupp HomeSeer Z-Wave Plug-in 4 December 26th, 2004 08:28 PM


All times are GMT -4. The time now is 09:05 PM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC