www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > HomeSeer Products & Services > HomeSeer IFTTT Channel Integration

HomeSeer IFTTT Channel Integration General Discussion of HomeSeer's IFTTT Channel

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 26th, 2017, 09:13 PM
Richel Richel is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2010
Location: Northeast Florida, USA
Posts: 583
Weird issue with IFTTT trying to create Homeseer applet

I am trying to create a new applet with the "IF" part being a Homeseer device is turned off. When I select that function, no devices load, it just hangs on "Loading..." On the other hand, if for the "IF" part I select a Homeseer device is turned on, devices load instantly. Anyone else seeing this issue? The applets that I have already created have been working fine. I am presently on HS3 Pro Edition 3.0.0.365 (Windows).
Elliott
Reply With Quote
  #2  
Old October 13th, 2017, 03:42 PM
jfla jfla is offline
Seer Deluxe
 
Join Date: Apr 2004
Location: ROUEN, France
Posts: 215
Same for my event, just " Loading" , i can't select an event form IFTTT

My system:

Current Date/Time: 13/10/2017 21:42:01
HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.372
Operating System: Microsoft Windows 10 Famille - Work Station
System Uptime: 1 Day 17 Hours 27 Minutes 28 Seconds
IP Address: 192.168.50.53
Number of Devices: 450
Number of Events: 138
Available Threads: 200

Enabled Plug-Ins
2.0.35.0: BLLAN
1.0.3.0: BLShutdown
2.0.10.0: BLUSBUIRT
4.8.5.0: BULLET
0.0.0.26: drhsIpPlugIn
3.0.0.64: mcsXap
3.0.0.14: NetCAM
3.0.1.90: PHLocation
30.0.0.35: RFXCOM
5.0.2.0: SCREPOSITORY
4.0.0.4: THERMOSTAT
3.0.0.44: X10
3.0.1.148: Z-Wave
Attached Images
 

Last edited by jfla; October 13th, 2017 at 03:44 PM. Reason: Add picture
Reply With Quote
  #3  
Old October 13th, 2017, 06:15 PM
Richel Richel is offline
Seer Master
 
Join Date: Nov 2010
Location: Northeast Florida, USA
Posts: 583
Apparently, this is an intermittent issue. Everything is working for me now, including using an event as a "then" component.
Reply With Quote
  #4  
Old March 1st, 2018, 11:12 AM
Steve Q's Avatar
Steve Q Steve Q is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2005
Location: Michigan
Posts: 3,665
Richel, I am experiencing this same issue except with "device turned ON"; "device turned OFF" was working fine

I called HS3 Customer support and they reset my MYHS service account. I setup a new account. Now I cannot create any new recipies Triggered from HS3.

Can you check and see if you are able to create IFTTT recipies using HS3 device ON or OFF triggers.

thanks
Steve Q
__________________
HomeSeer Version: HS3 Pro Edition 3.0.0.368, Operating System: Microsoft Windows 10 - Home, Number of Devices: 373, Number of Events: 666, Enabled Plug-Ins
2.0.83.0: BLRF, 2.0.10.0: BLUSBUIRT, 3.0.0.75: HSTouch Server, 3.0.0.58: mcsXap, 3.0.0.11: NetCAM, 3.0.0.36: X10, 3.0.1.25: Z-Wave,Alexa,HomeKit
Reply With Quote
  #5  
Old March 2nd, 2018, 09:51 AM
Steve Q's Avatar
Steve Q Steve Q is offline
OverSeer
 
Join Date: Jun 2005
Location: Michigan
Posts: 3,665
I fixed the problem. I discovered a device in HS3 that was not configured. It had no information at all. It was “unknown”. I have seen this before, I think it is simply a device that gets saved before any configuration info is added. When I deleted this device, IFTTT started working properly.

Steve Q
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changing IFTTT Credentials in Applet gnichols HomeSeer IFTTT Channel Integration 2 September 5th, 2017 09:29 PM
IFTTT applet failed Richel HomeSeer IFTTT Channel Integration 0 August 7th, 2017 10:11 PM
Cannot create new event applet Richel HomeSeer IFTTT Channel Integration 0 March 25th, 2017 07:33 AM
Access issue in IFTTT? Mario23 HomeSeer IFTTT Channel Integration 1 March 9th, 2017 03:28 PM
Weird behavior trying to create a virtual device in script... no controls mittelhauser HS3 Scripting 3 June 6th, 2016 11:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 09:29 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC