www.homeseer.com    
 

Go Back   HomeSeer Message Board > Gaming Related Plug-ins > Gaming Related Discussion > Kinect (3P)

Kinect (3P) Discussions related to the Kinect plugin for HS3.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old June 5th, 2018, 12:14 PM
adanchenko adanchenko is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2016
Location: Florida
Posts: 26
Kinect on Linux

Is there any way to hook Kinect to Linux box?

I see that the Kinect plugin works on Linux, but I don;t see any way to start Kinect SDK on Linux to make it work.
Reply With Quote
  #2  
Old June 5th, 2018, 12:31 PM
Pete's Avatar
Pete Pete is offline
OverSeer
 
Join Date: Jan 2001
Location: House
Posts: 15,283
Way back I tested the Kinect Plugin when first introduced on a Windows 10 mini PC called the PipoX7. I connected to my Ubuntu 16.04 64 bit Homeseer 3 Pro box via the Homeseer remote plugin option:

plugin.exe server=ipofhomeseerserver.

Another way to do this is to run a Windows Oracle Virtual Box on the Homeseer Server running in Linux using the same command as above.

Worked fine for me.
__________________
- Pete

Automator

HS3 Pro & Lite Edition Beta 3.0.0.435

HS3 Wintel Touch | Ubuntu 16.04 64 bit | Oracle Windows Virtual Box ==> for Wintel only SAPI and HS3 plugins | Speech - Microsoft SAPI - Neospeech - Amazon Echo | Hardware | Haswell Intel iSeries 3 - 16Gb | Pine64 - 2Gb computers | Openpeak Intel Atom SoC tabletop touchscreens (15 HS tabletop tablets) | Touchscreens - Windows embedded POE connected |Light switches - X10,UPB, ZWave and Zigbee | Firewall - PFSense - 2 WAN plus 4 LAN interfaces | Network - Gb managed switches / POE WAP(s) | CCTV - Zoneminder IPHD cams - variety | Audio - Russound - AB8SS | Security - Leviton HAI Omni Pro 2 | Weather - Davis Vantage Vue - MeteoStick - WeeWx | 1-Wire - AAG, Midon and HB | OWFS - Mosquitto - Node Red - Python - RPi Stretch - OpenWRT
Reply With Quote
  #3  
Old June 5th, 2018, 12:44 PM
adanchenko adanchenko is offline
Seer
 
Join Date: Jul 2016
Location: Florida
Posts: 26
Oh, thanks Pete. That makes sense...
Reply With Quote
  #4  
Old June 6th, 2018, 01:15 PM
spud's Avatar
spud spud is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: Canada
Posts: 5,128
Kinect plugin only works on Windows. It is nonetheless available in the Linux updater because if you have HS3 running on Linux and you want to run the Kinect plugin remotely on a Windows machine (as Pete described it), you need to first install it on your HS3 linux box to avoid license issues.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone Tried HS3 Linux on Centos or Scientific Linux? kennesaw10 HS3/PRO Beta Releases 1 March 20th, 2018 03:47 PM
Kinect plugin vs. just using kinect as a microphone burnandreturn Kinect (3P) 2 May 17th, 2017 07:52 PM
Current Linux build? New beta Z-Wave Linux 216 doesn't load AbMagFAb HS3/PRO Beta Releases 5 April 4th, 2015 11:40 PM
Kinect? jlrichar Face Recognition Plug-In (3P) 4 February 11th, 2015 04:43 PM
Kinect triggers - do not fire if one kinect not connected JimBob Kinect (3P) 9 February 4th, 2015 04:26 PM


All times are GMT -4. The time now is 10:50 AM.


Copyright HomeSeer Technologies, LLC